Šport > Košarka
634 ogledov

Dončić in Randolph prva strelca ob gladki zmagi

Slovenija Rusija univerzitetna ekipa KK Rogaška/Facebook Za Slovenijo sta zaigrala tudi Anthony Randolph in Luka Dončić.
Slovenski košarkarji so niz prijateljskih tekem v okviru priprav na evropsko prvenstvo začeli z zmago.

V Rogaški Slatini so košarkarji Slovenije premagali univerzitetno reprezentanco Rusije (79:63), odločilno prednst so si nabrali v drugem polčasu. 

Največ košev za Slovenijo sta dosegla novinca v državni selekciji, 18-letni 'čudežni deček' Luka Dončić, ki je zbral 14 točk, ter njegov soigralec pri Real Madridu, naturalizirani Američan Anthony Randolph - 12. Oba sta bila natančna že v prvih minutah tekme in to v prvem poskusu; najprej je trojko zadel Randolph, kakšno minuto za njim pa še Dončić.

"Veliko stvari sem videl, na katerih bomo morali še delati. Gre za določene malenkosti, pa tudi ritem igranja, delo in naloge v obrambi, skok v napadu ... Vseeno sem zadovoljen s prikazanim, predvsem pa sem navdušen nad energijo, ki jo imajo fantje na treningih, ter profesionalnim odnosom, ki ga kažejo do državnega dresa."
Igor Kokoškov

Univerzitetna reprezentanca Rusije, ki se v Sloveniji že dvajset dni pripravlja na univerziado v Tajpeju, je bil tekmec po meri za začetek pripravljalnih tekem. Nudil je dostojen odpor in tekmo odigral dovolj športno, da so slovenski košarkarji ostali nepoškodovani.

Selektor Slovenije Igor Kokoškov je priložnost ponudil vsem trinajstim igralcem, ki so oblekli športno opremo, na tribunah pa je pustil Eda Murića, Klemna Prepelića, Gašperja Vidmarja in Jana Kosija. V prihodnjih dneh se bosta izbrani vrsti pridružila še Goran Dragić in Žan Mark Šiško, nekaj dni oddiha pa si bo za poroko z mehiško izbranko v ZDA vzel Randolph.

Edo Murić Partizan Hoče svoj denar Šport Murić ima v rokah usodo Partizana

Svoj razkošen talent je znova dokazal 18-letni Luka Dončić, za katerega je bila to prva tekma v članskem dresu Slovenije. Ljubljančan na začasnem delu pri Real Madridu je v dobrih 13 minutah na parketu dosegel 14 točk (4:6 za dve točki, 2:3 trojke) in zbral šest skokov ter štiri podaje (indeks 20).

Solidno predstavo - prav tako prvo za Slovenijo - je prikazal njegov soigralec v Španiji; 28-letni krilni center je zabeležil 12 točk (met 4:9, 3 skoke). Dve manj je vknjižil Luka Lapornik, četrti strelec Slovenije pa je bil Vlatko Čančar (9).

"Občutek, ko prvič oblečeš dres Slovenije, je res nekaj posebnega. Priznam, da sem imel v trebuhu metuljčke, a so ti hitro izginili, saj so me gledalci v dvorani že ob predstavitvi glasno pozdravili. Nato sem se zbral in igral košarko, to, kar počnem že zadnjih deset let."
Luka Dončić

Naslednja v petek

Slovenija bo v pripravah na evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 31. avgusta, odigrala devet prijateljskih tekem, naslednji ta konec tedna na pokalu Adecco v Mariboru. V petek ob 20. uri se bo v dvorani Tabor pomerila s Madžarsko, v nedeljo ob isti uri pa še s Češko.

Prvi del eurobasketa bo Slovenija igrala v Helsinkih proti Poljski, Finski, Grčiji, Islandiji in Franciji. Nadaljevanje sledi od 9. do 17. septembra v Istanbulu.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Rusija (uni. selekcija) 79:63 (15:16, 20:15, 26:18, 18:14)
Dončić 14 (6 sk, 4 as), Randolph 12, Lapornik 10; Brikin 13.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.