Šport > Košarka
1426 ogledov

Dončić po rekordni predstavi: "Bil sem grozen"

luka dončić Print Screen
Luka Dončić je po težko prigarani zmagi nad Los Angeles Clippers obžaloval veliko število zgrešenih metov.

Slovenski košarkar je k zmagi Dallasa na peti tekmi uvodnega kroga končnice z LA Clippers prispeval 42 točk, a je za to potreboval kar 37 metov iz igre, pri čemer je bil 46-odstotno uspešen.

Dončić je bil natančen pri 17 od 37 zadetih metov njegovega moštva, preostalih 20 pa se je porazdelilo med njegove soigralce.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"Mislim, da je bilo metov preveč. Nekaterih žog ne bi smel metati," je bil samokritičen mladi zvezdnik Dallasa. "Zgrešil sem nekaj polaganj. Trojke sem metal solidno. V tem trenutku je pomembno samo to, da smo zmagali tekmo," je dodal.

Kljub osebnemu rekordu po številu doseženih podaj v končnici (14) pa s svojo predstavo ni bil povsem zadovoljen. "Proti koncu sem igral grozno. Naredil sem nekaj napak. Na tem bom moral še delati. Ekipa je odigrala izjemno. Dorian Finney Smith je bil ključ do naše zmage."

Po sinočnji zmagi je Dallas samo še eno oddaljen od napredovanja v drugi krog. "Doma bomo morali igrati tako kot v gosteh. Zmagali smo tri tekme v Los Angelesu. Tukaj igramo bolj čvrsto in imamo drugačno mentaliteto. Doma smo se nekoliko sprostili, preprosto bo treba igrati kot na gostovanju," je dejal Dončić.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Ali ste vedeli?

Slovenec je sinoči še četrtič v karieri vpisal vsaj 40 točk na tekmi končnice. S tem se je na večni lestvici izenačil s Carmelom Anthonyjem, Timom Duncanom, Kawhijem Leonardom in Karlom Malonom. Manj kot štirikrat je to doslej uspelo legendam, kot so Kyrie Irving, Paul Pierce, Anthony Davis, Patrick Ewing, Moses Malone, Giannis Antetokounmpo in Isiah Thomas.

Dončić šteje komaj 22 let in je doslej odigral vsega 11 (!) tekem končnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.