Šport > Košarka
1233 ogledov

Dončić vendarle na olimpijskih igrah?

Luka Dončić Slovenija Latvija EuroBasket 2017
Liga NBA odloča o koledarju za prihajajočo sezono.

Po maratonski sezoni 2019/20, ki se je sklenila s slavjem LA Lakers, bo kmalu prišel čas za začetek nove izvedbe NBA tekmovanja.

Datum začetka še ni uradno dogovorjen, so pa onstran Atlantika že sporočili, da bo uvod v sezono okrog božiča.

Jimmy Butler, Goran Dragić (Pre)dolg jezik Šport "Igralci, kakršen je Butler, niso zaželeni"

Po pisanju ameriških medijev naj bi se NBA začela 22. decembra, v rednem delu pa naj bi vsaka od ekip namesto 82 odigrala le 72 tekem.

Tako bi bilo dovolj časa, da se sezona 2020/21 spravi pod streho do 23. julija, ko naj bi se začele olimpijske igre v Tokiu.

Kvalifikacije za OI bodo na sporedu med 22. junijem in 4. julijem 2021.

Tokio koronavirus OI 2020 | Avtor: Epa Epa

Večina NBA ekip bi po predvidenem scenariju že nekaj tednov pred igrami končala s tekmovanjem, kar bi lahko pomenilo, da se bodo zvezdniki lahko odzvali na klice svojih reprezentanc.

V Sloveniji, evropski prvakinji iz leta 2017, seveda močno upamo, da bo za izbrano vrsto na olimpijskih igrah (če se bo Slovenija prek kvalifikacijah tja sploh uvrstila) lahko zaigral Luka Dončić.

V NBA sta od Slovencev še Vlatko Čančar in Goran Dragić, a je slednji že pred časom sklenil svojo reprezentančno kariero. 

vlatko čančar Preobrazba Šport Čančar neprepoznaven, tudi v Denverju šokirani
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice