Šport > Košarka
1618 ogledov

Dončić zamenjal šport manj uspešno kot Roglič

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić se precej bolje znajde na košarkarskem parketu.

V zadnjih tednih je slovensko javnost navdušil Primož Roglič, ki je na svoji športni poti več kot uspešno zamenjal smučarske skoke s kolesarstvom. Pri 21. letih ni imel svojega kolesa, osem let kasneje je v nedeljo že osvojil tritedensko dirko.

Tokrat se je moral s spremembo športa soočiti še en slovenski športni dragulj. Luka Dončić je oranžno košarkarsko žogo zamenjal s precej manjšimi teniškimi žogicami, saj je nastopil na zdaj že tradicionalnem dobrodelnem teniškem turnirju, ki ga vsako leto pripravi sveže upokojeni Dirk Nowitzki.

Nemec se je v rani mladosti ukvarjal prav s tem športom. "To je bil moj prvi šport pri štirih, petih letih, nekako sem ga igral celo tekmovalno. Pri sedmih letih sem bil celo rangiran na Bavarskem v svoji starostni kategoriji," je v enem izmed pogovorov pojasnil Nowitzki, ki je bil velik občudovalec Steffi Graf in predvsem Borisa Beckerja. "Nekoč sem šel k frizerju in mu dejal, da želim imeti frizuro kot Boris," se je spomnil najboljši evropski igralec v zgodovini lige NBA.  

dončić nowitzki Nesporazum Šport Dončić spravil v zadrego Nowitzkega

Kasneje se je odločil za košarko: "Če pogledam nazaj, je bila to prava odločitev, a takrat je bila zelo težka." Tenisa sicer kasneje kakšno desetletje ni igral, zdaj pa ima ob svoji hiši tudi teniško igrišče. "Vseskozi gledam tenis. Ko odidejo otroci v posteljo, kakšen navaden torek sedim na kavču in preklopim na teniški kanal in si ogledam dvoboj prvega kroga na nekem turnirju v Aziji. Sem velik čudak."

Če Gordon Hayward zase pravi, da je najboljši tenisač med NBA košarkarji, Nowitzki ga je že večkrat povabil na svoj turnir, a se ga zvezdnik Bostona še ni uspel udeležiti, pa to (zaenkrat) ne velja za Dončića. Ta je sicer vidno užival na terenu, preobrazba iz košarkarja v teniškega igralca pa je pri njem nekoliko manj verjetna kot Rogličev zasuk od skokov h kolesarstvu.

Luka je letos na teniškem turnirju v Umagu na tribuni sicer stiskal pesti za najboljšega Slovenca na ATP lestvici, Aljaž Bedene pa je v hrvaškem letovišču klonil v četrtfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice