Šport > Košarka
18106 ogledov

Dragić močno ganil mamo Dražena Petrovića: "Že celo jutro jokam!"

sprejem zlatih košarkarjev Anže Petkovšek
Goran Dragić se je na lep način zahvalil mami Dražena Petrovića za dres pokojne legende jugoslovanske in hrvaške košarke.

Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je s čustveno reakcijo ob prejemu dresa Dražena Petrovića močno ganil mamo pokojnega košarkarja. Posnetek je bil deležen ogromno pozornosti tako doma kot v tujini.

goran dragić Darilo Šport Dragićeve solze odmevale tudi na Hrvaškem

"Že celo jutro jokam. Oprostite mi. Čustva so me premagala, vendar sem srečna. Četrt stoletja pozneje se še vedno joka za Draženom in Goran je to dokazal. Ne morem vam opisati, kako me je ganilo," je v oddaji Dan na Planet TV dejala Biserka Petrović.

biserka petrović | Avtor: Profimedia Profimedia

Povedala je, da se je zlahka ločila od Draženovega dresa, saj je ponosna na to, da je njen sin pustil takšen pečat na igralcih, ki nikoli niso mogli uživati v njegovih predstavah na košarkarskem parketu.

"Dražen je dejal: 'če za seboj ne pustiš naslednika, nisi naredil nič'," je sinovo modrost citirala Biserka, ki naslednika vidi v slovenskem košarkarskem asu. "Goran ima Dražena v sebi. Ni mi bilo težko," je dodala.

Dragić, ki se je Biserki kmalu zatem pridružil v studiu Planeta TV, se ji je oddolžil z dresom zmagovite slovenske reprezentance, ki je osvojila zlato kolajno na EuroBasketu 2017.

Kapetan je na Finskem in v Turčiji nosil številko 3, s katero je v ligi NBA pred več kot dvema desetletjema navduševal Petrović.

goran dragić dres | Avtor: Print screen Print screen

"Številka je zaradi Dražena postala magična. Že od začetka NBA kariere sem si želel številko tri. Na žalost so jo imeli nekateri pred mano. V Houstonu sem imel številko tri. V Miamiju je na žalost ne morem imeti, ker so upokojili dres Dwayna Wadea," je povedal Dragić.

"Jaz sem bil še zelo majhen, ko je Dražen igral, vendar vsi vemo, za kakšnega košarkarskega boga gre. Ko je prišel v Portland, ni dobil prave priložnosti, ko pa je prišel v New Jersey, so videli, kakšen igralec je. Bil je najboljši strelec za tri točke. V sebi je imel tisto zmagovalnost. Nekaj, kar ga je ločilo od ostalih. To je tiste vrste igralec, ki je lahko dosegel 80, 100 točk. Zato je bil zgled vsem, ne glede na vero, raso, poreklo. Neverjetno," je dodal slovenski košarkar.

Biserka mu je obljubila, da bo njegov dres romal v muzej Dražena Petrovića, kjer bo zasedel prav posebno mesto. "Tam, kjer sta Michael Jordan in Stephen Curry," je sklenila.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice