Šport > Košarka
226 ogledov

Dragić: Ne morem iz svoje kože

kanal a Anže Petkovšek
Največji košarkarski zvezdnik, kar jih premore deželica na sončni strani Alp, se od reprezentančne kariere želi posloviti s kolajno.

Goran Dragić naj bi po koncu evropskega prvenstva v košarki vzel slovo od reprezentančnega dresa, zato ne skriva, da bi se od izbrane vrste najraje poslovil z odličjem.

"Zagotovo. Vsi ti mladi fantje so v zadnjih dveh letih dozorevali. Gašper Vidmar ima za seboj zelo dobro sezono, Edo Murić prav tako. Potem Luka Dončić, Jaka Blažič. To so igralci, ki imajo izkušnje z velikih tekmovanj in Evrolige. Mislim, da je zdaj napočil trenutek, da še zadnjič napadem kolajno," je povedal organizator igre, ki se vedno rad vrača v Slovenijo.

"Vedno se je lepo vrniti domov, videti prijatelje in druge ljudi. Od zadnje tekme je minil že mesec dni, tako da so se glave že nekoliko ohladile," je povedal Dragić in dodal, da se je z mislimi že preselil k reprezentanci. "Ne morem iz svoje kože. Začel sem že trenirati. Ne še 100-odstotno, ampak tek, tenis, drugi športi. Da ostanem fizično fit. Čez dva tedna pa začnemo zares."

"Dončić je fenomenalen"

Sodelovanja z Luko Dončićem, ki bo na prihajajočem EP debitiral v slovenski reprezentanci, se zelo veseli, o nespornih košarkarskih kvalitetah 18-letnega rojaka pa se je prepričal s pomočjo družabnih omrežij.

"Spremljal sem bolj malo. Naš urnik je zelo natrpan, veliko je potovanj. Imamo pa Twitter, Instagram, tako da so vsi posnetki in vrhunci takoj na spletu, kjer sem si lahko pogledal, kakšne čarovnije je počel. Res je fenomenalen in se že veselim igranja z njim. Mislim, da bo šlo super. Verjamem, da se lahko lepo dopolnjujeva. Treba pa bo ustvariti kemijo, da peterica igralcev na igrišču deluje homogeno. Potem bo rezultat lažje dosegljiv.''

Zoran uspešno okreva, beseda tudi o Iliriji

Dragić se je dotaknil tudi brata Zorana in razkril, da okrevanje po poškodbi kolena poteka po pričakovanjih. "Zoki je v Milanu. Mislim, da mu gre dobro. Noga se krepi, tudi v glavi je pozitiven," je povedal 31-letnik in ovrgel namigovanja o poslovnem sodelovanju z nekdanjim klubom. "Jaz nimam nič z Ilirijo. Govorice so bile, da sem nekaj vlagal. Veže me edino to, da sem tam začel kariero, vemo pa tudi, da danes noben igralec ali trener ni isti kot v mojih časih, tako da je to povsem drug klub. Želim jim vse dobro. Mislim, da je to zelo pozitivna zgodba. Naredili so dobro mešanico veteranov in mladih. Bomo videli, kako bo naslednje leto."

Najboljša sezona? Da, a ne po številkah!

Za konec je skočil nazaj prek luže, kjer je odigral eno najboljših sezon v karieri. "Po številkah je bila tista v Phoenixu še boljša. A glede na to, kako dobro smo sestavili ekipo, kakšna je bila kemija in kako dobro smo se razumeli s soigralci, je verjetno res najboljša. Veliko sem doživel. Na začetku sezone je bilo težko, začeli smo z 11 zmagami in 30 porazi. Bilo je naporno, a glede na to, da nam je uspel preobrat in da smo se na zadnji tekmi potegovali za končnico, je bila kar uspešna," je dejal.

V zaključku sezone je dobil neprijeten udarec v oko, kar pa na srečo ni pustilo nobenih posledic. "V redu je. Nekaj tednov sem že brez tekem, tako da sem se spočil. Glava je morda še malce utrujena. Vse prihaja za mano, a do reprezentančne akcije je še veliko časa in mislim, da bomo sveži," je obljubil zvezdnik Miami Heat.

 
Komentarjev 1
  • Dixon 09:45 10.maj 2017.

    Gogi je pravi športnik in hoče repko zapustit na najvišji stopnički. In prav ima: letos imamo ful dobro ekipo!