Šport > Košarka
66 ogledov

Dragić se bo pogovoril s trenerjem

goran dragić dwayne wade miami heat Profimedias
Slovenski organizator igre Goran Dragić je zadnje minute tretje tekme konferenčnega polfinala presedel na klopi.

Toronto Raptors so v končnici razburljive tekme na Floridi premagali Miami Heat (95:91) in povedli z 2:1 v zmagah. Slovenski košarkar v dresu Vročice tokrat ni bil najbolje razpoložen, saj je zadel le pet od 14 poskusov iz igre (0-3 za tri točke) in srečanje končal z 12 točkami.

Domači so imeli 16 sekund pred koncem priložnost za izenačenje, izza črte za tri pa je zgrešil Joe Johnson. Raptorji so s prostim metom DeMarja DeRozana pobegnili na štiri točke razlike, isti košarkar pa je manj kot deset sekund pred koncem povišal na šest. Miamija ni mogel rešiti niti razpoloženi Dwayne wade (38 točk), ki je s trojko dve sekundi pred koncem znižal na tri.

"Seveda bi raje igral ..."

Dragić je pretežni del zadnje četrtine presedel na klopi, saj je imel na svojem računu pet osebnih napak. Trener Erik Spoelstra ga v ključnih trenutkih ni poslal v igro, namenil mu je le zadnjih 16 sekund, ko je prednost Toronta že znašala štiri točke. ''Ni bilo zabavno,'' je povedal slovenski košarkar in dodal: ''Seveda bi raje igral, a to je trenerjeva odločitev, ki jo spoštujem. Obstajajo tudi drugi načini, da pomagaš. Je, kar je.''

Spoelstra je s svojo odločitvijo privzdignil marsikatero obrv, saj je na klopi pustil drugega najboljšega strelca ekipe. Morda odločilnega meta ni želel prepustiti slovenskemu organizatorju igre, kar je zelo zanimivo, če upoštevamo, da je Dragić deset sekund pred koncem druge tekme zadel izenačujočo trojko, na prvem srečanju pa je prav tako z metom izza črte 40 sekund pred koncem povišal na pet točk razlike.

Spoelstra je po tekmi zatrdil, da nima posebnega razloga za to, da je Dragića pustil na klopi, kasneje pa je dodal, da si je zaradi 'pick-n-roll' kombinacije Kyla Lowryja in Patricka Pattersona zaželel višjega branilca. ''Nič drugega,'' je dodal trener Miamija.

Trener je kapitan te ladje

Dragić je trenerjevo odločitev označil za nekaj povsem običajnega, dodal pa je, da se bosta o tem pogovorila, saj ni povsem prepričan, kar je botrovalo njegovi končni presoji. ''Bomo videli. Spo je vedno iskren. Igralcem pojasni svoje odločitve. Pogovorila se bova,'' je dejal Dragić.

O odsotnosti glavnega pomagača je bil redkobeseden tudi prvi zvezdnik Wade. ''Kar se trener odloči, se trener odloči. On je kapitan te ladje. Vprašati morate njega,'' je novinarjem odvrnil prvi strelec Miamija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.