Šport > Košarka
23852 ogledov

Dragić spregovoril o svojih težavah

goran dragić
Goran Dragić je v zadnjem mesecu doživel nekaj povsem novega.

Goran Dragić je pred 30 dnevi slovensko reprezentanco popeljal do evropskega naslova, se nato hitro vrnil v ZDA, kjer pa je večino pripravljalnih tekem izpustil. Fizično je bil sicer odlično pripravljen, a povsem čustveno izčrpan.

"Če sem pošten, ne vem, kako bi vse skupaj opisal," je o zadnjih tednih spregovoril kapetan evropskih prvakov. "To je bilo zame nekaj prvega v moji karieri. A veliko sem počival, opravil veliko pogovorov, da bi ugotovil, kaj se dogaja in da bi izlil svoja čustva. Od tu lahko naredim le korak naprej," je ameriškim medijem dejal edini slovenski košarkar, kibo v tej sezoni igral v ligi NBA. Miami Heat se bo v sredo pomeril z Orlandom.

"Ne znam tega opisati. Ko si na vrhu in ti naposled uspe nekaj tako velikega, ne veš več, kaj bi še naredil," je še dodal. Odigral je sicer prvi dve pripravljalni tekmi, nato pa naslednje štiri izpustil. "Nisem igral na zadnjih tekmah, zato sem lačen košarke," pravi.

Fenomen Šport Kdo je Goran Dragić? sprejem zlatih košarkarjev Kapetan in lider Šport Dragić: "Takrat mi je padla tema na oči"

Pred sezono se mu je v Miamiju pridružila tudi družina. "Zdaj sem pripravljen. Družine nisem videl mesec dni in pol. Bil sem sicer doma nekaj dni, a to pravzaprav ne šteje," je o natrpanem urniku med in po EuroBasketu dejal Gogi in nadaljeval: "V petek ob sedmih zjutraj sem zaslišal klice 'očka, očka', naposled je bila prava hrana na mizi ... Bil je res lep konec tedna. Otroka imata res rada bazen. Nikoli nočeta iz njega. Ko ju vzameš iz bazena, začneta jokati. Zato ju vržem nazaj in takoj nehata."

goran dragić | Avtor: Profimedia Prvi organizator igre Miami Heat še vedno polni baterije. Profimedia

Bo osvojeno zlato vplivalo na njegove predstave v sezoni? "Ne. To ne pomeni konec zame. Še vedno želim igrati, še vedno uživam v košarki. Ni tako. Zgodilo se je le preveč reči v zelo kratkem času. Pritisk, čustva, zmagoslavje ... Zadnja dva meseca sta bila čustveno zelo težka," je dejal prvi organizator igre pri Miamiju.

goran dragić O referendumu Šport Dragić: Tu v Sloveniji je precej norih ljudi Sijajne besede Šport "Slovenska zgodba scenarij za hollywoodski film"

Meni, da je ekipa dobro pripravljena na začetek sezone: "Mislim, da vsi vemo, kaj je potrebno narediti, da se ne bomo znašli v podobnem položaju kot pred letom dni. Ne smemo biti preveč sproščeni. Vrača se 11 fantov, a se zavedamo, da sprva ne bo enake kemije kot ob koncu minule sezone. Zato zdaj trdo delamo, da si povrnemo občutke. Zdaj poznamo pot, ki nas lahko pripelje do uspeha. Upam, da se bo to pokazalo že v sredo," je dejal Dragić, ki je minulo sezono s soigralci odprl z 11. zmagami in 30 porazi, drugi del pa je prinesel 30 zmag in 11 porazov, Vročica pa je le za las zgrešila uvrstitev v končnico. 

"To je nova sezona, nov dan. Pozabiti je treba na to, kar se je dogajalo lani. Ne smeš razmišljati, da si sezono končal z razmerjem 30-11. Če boš razmišljal tako, ne boš dosegel cilja. Je nova sezona, novo leto, nove žoge, vse je novo," je zaključil Dragić.

goran dragić Visok poraz Šport O Dragiču ne duha ne sluha, trener pojasnil, zakaj Goran Dragić Miami Heat Strokovnjaki Šport Takšne možnosti pripisujejo Dragiću in Co.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice