Šport > Košarka
15 ogledov

Dragić vse bliže polfinalu

Amare Stoudemire je zelo samozavestno Jamesu razkril, zakaj še vedno nima šampio
1/15
Žurnal24 main
Amare Stoudemire je s 23 točkami in 11 skoki košarkarje Phoenixa popeljal do vodstva z 2:0 v zmagah proti San Antonio Spurs. Dragić ob zmagi s 110:102 ni zadel, je pa podajal in skakal.

Košarkarje Phoenix Suns od konferenčnega finala lige NBA ločita le še dve zmagi. Najzaslužnejši za drugo zmago nad San Antonio Spurs je bil prvi strelec moštva Amare Stoudemire, ki je zbral 23 točk, odličen je bil tudi Channing Frye, ki je zadel pet od šestih metov za tri točke.

Sonca, ki so tokrat nastopila v oranžnih dresih z napisom "Los Suns", s katerim so protestirali proti novemu zakonu o priseljencih v Arizoni, so zmagala z moštveno igro, saj je kar šest košarkarjev preseglo mejo 10 točk, med njimi pa ni bilo Gorana Dragića, ki je v dobrih 12 minutah na parketu ob metu iz igre 0:6 ostal brez točk, je pa zato zbral štiri skoke in tri podaje.

O zmagovalcu je odločala zadnja četrtina, v katero je Phoenix vstopil z dvema točkama prednosti. 3:34 pred koncem je s serijo šestih točk Stoudemira in dveh zadetih prostih metov Grant Hilla Phoenix pobegnil na 103:92, kar je bilo za Spurse preveč in bodo morali prvo zmago loviti v petek pred domačimi navijači. Tim Duncan je pri poražencih dosegel 29 točk in 10 skokov, Richard Jefferson pa je 18 točkam prav tako dodal 10 skokov.

Liga NBA, 2. kolo končnice, tekma 6. 5.:

Zahod:
Phoenix Suns : San Antonio Spurs 110:102 /2:0/
Stoudemire 23 in 11 sk., Richardson in Nash po 19, Dragič 0, 4 sk in 3 as. v 12 minutah.; Duncan 29 in 10 sk, Parker 20.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.