Šport > Košarka
25 ogledov

Dragić: Vse je v božjih rokah

goran dragić EPA
O usodi košarkarske ekipe Miami Heat, ki je v noči na torek po podaljšku premagala Cleveland Cavaliers, bo odločala zadnja tekma rednega dela sezone.

Košarkarska ekipa severnoameriške lige NBA Miami Heat tudi po zmagi na predzadnji tekmi sezone rednega dela ostaja v igri za končnico. Vročica je tokrat doma po podaljšku premagala Cleveland Cavaliers s 124:121 in tako pred zadnjo tekmo, ko bo v noči na četrtek gostila Washington, na devetem mestu konference ohranja upe za drugi del tekmovanja.

Goran Dragić je tokrat za Heat odigral 40 minut in v tem času dosegel 15 točk, šest podaj in pet skokov, s 24 točkami je bil prvi strelec ekipe Tyler Johnson.

''Meni bi se uresničile sanje, še posebej po takšni sezoni. Vse je v božjih rokah. Najprej bo treba zmagati doma, potem pa upamo, da Indiana ali Chicago izgubita,'' je povedal Dragić in dodal: ''Borili smo se z aktualnimi prvaki. To je bila nora tekma. Nisem še igral takšne tekme. Velika zmaga za nas in upam, da bomo pobudo prenesli na zadnjo tekmo in se uvrstili v končnico.''

Miami je imel po polovici rednega dela sezone na računu le 11 zmag in 30 porazov. Na vprašanje, ali je pričakoval, da se bodo borili za končnico, je Dragić odvrnil: ''Seveda. Ne, šalim se. Težko bi si to predstavljal. Vemo, da smo lahko dobri, če smo zdravi. Večina bi jih odnehala in si mislila 'se vidimo prihodnje leto', a mi nismo takšni.''

Miami potrebuje poraz Chicaga, s katerim je izenačen po točkah, a ima slabše medsebojno razmerje, ali poraz Indiane, ki ima trenutno zmago več, vendar slabše rezultate z Miamijem. Chicago bo zadnjo tekmo rednega dela igral doma proti najslabši ekipi lige Brooklynu, Indiana pa bo gostila Atlanto, ki zmage ne potrebuje, saj si je že zagotovila peto mesto na vzhodu.

Igrala je tudi ekipa Bena Udriha Detroit Pistons in doma izgubila proti Washington Wizards s 101:105. Udriha ni bilo na seznamu igralcev, z 22 točkami je bil prvi strelec Detroita Tobias Harris.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - Cleveland Cavaliers 124:121 (podaljšek)
Goran Dragić 40 minut, 15 točk, 6 podaj, 5 skokov za Miami

Detroit Pistons - Washington Wizards 101:105
Beno Udrih za Detroit ni igral

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 111:120
Boston Celtics - Brookly Nets 114:105
Chicago Bulls - Orlando Magic 122:75
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 89:79
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 99:98
Los Angeles Clippers - Houston Rockets 125:96
Golden State Warriors - Utah Jazz 99:105

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.