Šport > Košarka
52 ogledov

Drevi prvi test za Luko Dončića

luka dončić Profimedias
Drevi se v Istanbulu začenja zaključni turnir četverice letošnje evrolige.

Prvi polfinale, ki bo ob 17.30, sestavljata Real Madrid s Slovencem Luko Dončićem in Fenerbahče, drugi ob 20.30 pa Olympiakos Pirej in branilec naslova, moskovski CSKA. Ta v turški prestolnici v dvorani Sinan Erdem Dome lovi že osmi naslov, po lanskem drugega po letu 2008.

V lovu za evropsko krono so v letošnji evroligi ostala le še štiri moštva. Lani v Berlinu sta v finalu zaigrala CSKA in Fenerbahče, s 101:96 so zmagali Rusi. Tretje mesto je osvojil Lokomotiv Kuban, ki je s 85:75 ugnal Laboral Kutxo.

Oči slovenskih ljubiteljev košarke bodo poleg finala državnega prvenstva prihajajoči vikend bržkone uprte tudi v mladega virtuoza pod koši Dončića. Osemnajstletnik v tej sezoni pri Realu doživlja pravi razcvet, sin nekdanjega igralca Saše Dončića je v sezoni 2016/17 že prejel pomembno priznanje, saj so ga izglasovali za nagrado vzhajajoča zvezda.

Za Dončićem je sicer že odlična sezona. V četrtfinalu je na tretji in četrti tekmi proti Darušafaki zablestel še bolj. Kar štirikrat je bil namreč najkoristnejši igralec kroga, v povprečju pa je v nekaj več kot 20 minutah beležil po 8,1 točke, 4,5 skoka in 4,3 podaje, kar je bilo dovolj za statistični indeks 13,9.

Real bo v prvem polfinalu igral s Fenerbahčejem, lanskim finalistom. Turška ekipa je od polfinala leta 2015 proti Realu zmagala na petih tekmah od sedmih, tudi na lanskem zaključnem turnirju. Fenerbahče v tem tekmovanju sicer še nikoli ni osvojil naslova prvaka, Real ga je kar devetkrat, nazadnje leta 2015 v Milanu, ko je premagal Olympiacos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.