Šport > Košarka
10354 ogledov

Nič od sanjskega prestopa? Francozi povedali svoje!

Klemen Prepelič
Nasprotujoče si trditve o prihodnosti Klemna Prepeliča.

Poročali smo, da je slovenski branilec Klemen Prepelič z odličnimi predstavami na EuroBasketu 2017 vzbudil zanimanje španskega velikana Real Madrida, za katerega igrata še dva slovenska košarkarska junaka - Luka Dončić in Anthony Randolph.

Španski mediji so se v torek razpisali, da dvoma o Prepeličevi prihodnost ni več in da bo 24-letni član francoske ekipe Levallois Metropolitans v sezoni 2018/2019 oblekel dres aktualnega španskega podprvaka iz Madrida.

Klemen Prepelič Slovenija Španija EuroBasket 2017 Bravo! Zasluženo! Šport Klemna Prepeliča snubi evropski velikan

Prepelič je nase opozoril z odličnimi predstavami na evropskem prvenstvu, kjer je Sloveniji pomagal do zlate medalje. EuroBasket hje končal s povprečjem 13,8 točk, 2,3 skoka, dvema podajama in povprečnim statističnim indeksom 13,9.

Še posebej so izstopali njegovi učinki na odločilnim tekmah; na nobeni ni dosegel manj kot 13 točk, za tri točke je metal 58,8%, v finalu proti Srbiji pa je dosegel 21 točk.

Pisanje španskih medijev so po navedbah 24ur negirali predstavniki francoskega kluba Levallois Metropolitans, s katerim je Prepelič julija podpisal enoletno pogodbo.

"Klemen je član našega kluba in tako bo tudi po koncu sezone. Ne samo, da informacija o njegovem odhodu v Real ni točna, oziroma je zavajajoča, pač pa  je tudi naše stališče takšno, da ga za nobeno ceno ne pustimo," izjavo francoskega prvoligaša navaja 24ur.com.
 

Komentarjev 1
  • pera 20:33 04.oktober 2017.

    Postani košarkarski menedžer https://mybasketteam.com/sl

Sorodne novice