Šport > Košarka
18 ogledov

Gogi in LeBron igralca tedna v NBA

Dragić Houston Rockets CBS Houston novica screenshot igralec tedna Houston.cbslocal.com
Slovenski košarkar Goran Dragić je za svoje predstave v dresu Houston Rockets po novinarskih hvalnicah v ponedeljek dobil tudi uradno potrditev s strani lige. Skupaj z LeBronom Jamesom je namreč postal igralec tedna lige NBA!

Najboljša igralca zahodne in vzhodne konference za tekme, odigrane med 2. in 8. aprilom, sta v ponedeljek postala Miamijev zvezdnik LeBron James in vzhajajoča zvezda Houston Rockets, slovenski reprezentant Goran Dragić. Tako so v ponedeljek sporočili na uradni spletni strani lige NBA.

"Dragić je pomagal Rockets do izkupička 3-0 v enem tednu, s povprečjem 20,7 točke, 8,3 podaje, 3,0 skoka in 2,7 ukradene žoge," so izbor Dragića obrazložili na nba.com. "Dragić, ki je dvomestno število točk dosegel na zase rekordnih 18 zaporednih tekmah, je proti Bulls dosegel 21 točk in izenačil svoj karierni rekord s štirimi ukradenimi žogami pri zmagi 99:93."

Dragić: "Ne bi mi uspelo brez soigralcev"

James je z Miamijem v prvem tednu aprila prišel do izkupička 3-1, povprečno pa dosegal 30,5 točke, 5,8 skoka, 5,5 podaje in 2,3 ukradene žoge na tekmo. Na vseh štirih tekmah je dosegel največ točk in odigral največ minut za moštvo s Floride, na treh pa je največkrat podal in ukradel največ žog. Ob zmagi nad Philadelphio 76ers je dosegel za letošnjo sezono rekordnih 41 točk.

"Hvala fantje!!!! Ne bi mi uspelo brez soigralcev. Dajmo priti v končnico," je prek Twitterja že sporočil Dragić. Skupaj z Jamesom sta v izboru premagala Josha Smitha (Atlanta), O. J. Maya (Memphis), Brandona Jenningsa (Milwaukee), Carmela Anthonyja (New York), Tonyja Parkerja (San Antonio) in Ala Jeffersona (Utah).

Vrhunci z aprilskih tekem Gorana Dragića (nba.com):

Video April 2 @ Chicago: 21 točk, pet podaj in štiri ukradene žoge ob zmagi nad Chicagom (99:93).

Video April 6 @ L.A. Lakers: 26 points in enajst podaj, štirje skoki in tri ukradene žoge ob zmagi nad Los Angeles Lakers (112:107).

Video April 8 @ Sacramento: 15 točk, devet podaj, štirje skoki ob zmagi nad Sacramentom (104:87).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.