Šport > Košarka
1906 ogledov

Goran Dragić: Končno!

druženje s člani slovenske moške košarkarske reprezentance Anže Petkovšek Goran Dragić na druženju s člani košarkarske reprezentance.
Košarkarska reprezentanca začenja tretji cikel priprav na evropsko prvenstvo, ki bo med 31. avgustom in 17. septembrom na Finskem, v Izraelu, Romuniji in Turčiji. Soigralcem se je pridružil tudi Goran Dragić, ki prej tega ni mogel storiti zaradi omejitev lige NBA.

Selektor Igor Kokoškov, ki je v ponedeljek s seznama črtal Luko Rupnika in Blaža Mahkovica, je med izbranci lahko prvič v teh pripravah pozdravil tudi zvezdnika Miamija Heata Gorana Dragića, prav tako pa se je ekipi pridružil tudi Žan Mark Šiško, ki je doslej imel dolžnosti v reprezentanci do 20 let.

"Končno sem se priključil fantom. Komaj sem čakal. Oni so že malo 'ulaufani', jaz se še moram malo, ampak mislim, da pri tem ne bo težav. Upam, da bomo dobro trenirali in da se bomo čim bolje pripravili na evropsko prvenstvo," je uvodoma dejal Dragić, ki ga veseli, da sta v ekipi prvič tudi Luka Dončić in Anthony Randolph. Oba sta že na nedeljski prvi pripravljalni tekmi proti ruski univerzitetni reprezentanci v Rogaški Slatini pokazala, da bosta pravi okrepitvi za slovensko izbrano vrsto in da bosta tako lahko razbremenila doslej najbolj izpostavljene igralce, tudi Dragića.

"Zdaj imamo igralce, ki nam lahko več pomagajo. Treba se bo dobro pripraviti, ustvariti pravo kemijo, da se bomo dobro razumeli na igrišču, potem bo vse lažje. Imata pa oba, tako Luka kot Randolph, nesporno kakovost, oba igrata za Real Madrid, največji klub v Evropi. Pozdravljam to, da sta prišla v izbrano vrsto," pravi Dragić, ki se je ozrl tudi na napovedi, da bo Slovenija - na EP bo uvodoma igrala v skupini A v Helsinkih skupaj s Poljsko, Grčijo, Francijo, Finsko in Islandijo - resna kandidatka za kolajno na prvenstvu stare celine.

"Mislim, da je še prezgodaj govoriti o tem, ampak vse je mogoče. Najprej bo treba priti iz skupinskega dela, potem pa je vse mogoče. V preteklosti se nam ni poklopilo, saj smo vedno v četrtfinalu naleteli na ekipo, ki je nato igrala v finalu, tako da bomo videli. Toda premagati moraš tudi najboljše ekipe, če hočeš biti v vrhu. Mislim, da imamo možnosti in dobro okostje ekipe," še meni najbolje plačani slovenski športnik.

Ta bo s soigralci prvič v teh pripravah zaigral v petek, ko se bo Slovenija v Mariboru pomerila z Madžarsko. Dva dni pozneje bo v Mariboru še obračun s Češko.

Komentarjev 1
  • blueone 17:12 01.avgust 2017.

    Noro, če bodo vsi ti fantje v ekipi bo top.

Sorodne novice