Šport > Košarka
3969 ogledov

Huda kazen za srbskega zvezdnika po napadu na slovenskega sodnika

Damir Javor Miloš Teodosić Reševalni pas/Twitter
Evroliga je suspendirala srbskega košarkarskega zvezdnika.

Disciplinska komisija evrolige je v sredo sporočila, da bo za dve tekmi suspendirala prvega zvezdnika Virtusa iz Bologne ter nekdanjega srbskega reprezentanta Miloša Teodosića.

V uradni razlagi je pojasnjeno, da je Teodosić suspendiran, ker naj bi na tekmi proti Efes Pilsnu prekršil člen 29.2 disciplinskega kodeksa evrolige, saj naj bi pokazal nespoštljiv odnos do sodnikov.

Teodosić bo tako izpustil petkov obračun v Beogradu s Crveno zvezdo, kot tudi obračun z Olympiacosom v Pireju, ki je na sporedu devetega decembra.

Legendarni srbski organizator igre je bil sicer izključen s tekme proti Efes Pilsnu, potem ko je želel fizično obračunati s slovenskim sodnikom Damirjem Javorjem.

Teodosiću je bil sprva dosojen prekršek v napadu, s katerim se nikakor ni mogel sprijazniti, ko pa mu je slovenski sodnik zaradi pritoževanja dosodil tehnično napako, je Srb dokončno izgubil živce in napadel našega sodnika. Še hujši incident so na srečo preprečili Teodosićevi soigralci, ki so ga uspeli fizično zadržati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.