Šport > Košarka
7090 ogledov

Igor Kokoškov: "Igralci so zanj pripravljeni iti skozi zid!"

Igor Kokoškov
1/6
Globok poklon, gospod selektor!

Družbena omrežja so med polfinalom EP 'pregorela', nekdo je zapisal: Igor Kokoškov za predsednika. Malo verjetno je, da bo 45-letni strokovnjak zasedel prestol v predsedniški palači na Prešernovi 8 v Ljubljani, veliko bolj realno pa je, da bo v kratkem postal prvi evropski trener na čelu moštva lige NBA.

Igor Kokoškov je ob igralcih na parketu glavni tvorec slovenske košarkarske pravljice. S svojo predanostjo in pozitivnim razmišljanjem je igralcem vcepil zmagovalno mentaliteto in jih popeljal v finale evropskega prvenstva. Na klopi Slovenije še ni izgubil tekme; lani je v kvalifikacijah zabeležil šest zmag, letos v Helsinkih in Istanbulu pa jih ima že osem v nizu.

Luka Dončić Magazin To so lepotičke, ki jih ljubijo naši košarkarji

Kokoškov očara vsakogar, ki ga spozna. "Igor je izjemno pozitivna oseba. V vsaki stvari, pa naj deluje še tako nemogoča, bo našel nekaj dobrega, pozitivnega, na čemu graditi. Vsem v reprezentanci je vcepil to miselnost in pravi užitek je delati z njim," pravi njegov pomočnik Jaka Lakovič in nadaljuje: "Sestavil je igro, ki ustreza našim nosilcem, hkrati pa vsem igralcem dodelil vloge, s katerimi lahko največ pripomorejo k uspehu ekipe. Je vrhunski strokovnjak in prepričan sem, da ga čaka zelo lepa prihodnost."

Goran Dragić Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale Preobrat Šport Dragić bo še igral za reprezentanco, če ...

Kokoškov, rojen v Banatskem Brestovcu blizu Pančeva, sicer pa po rodu iz Vojvodine, je v trenerske vode zašel po hudi prometni nesreči, ki mu je pri osemnajstih letih prekrižala igralske načrte. Le nekaj dni pred nesrečo, po kateri je več mesecev ležal v bolnišnici, je kot nadarjen igralec podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo s Crveno zvezdo.

Slovenija Španija košarka Eurobasket | Avtor: Profimedia Profimedia

"Igorja je najlažje opisati z besedami - moderni trener. To se vidi po njegov stilu igre, ki je hitra, domiselna, atraktivna. Vse to je Igor. Je zelo odprta oseba, s pozitivnim razmišljanjem. Pošten, dojemljiv in vedno pripravljen sodelovati," pravi še en njegov pomočnik v reprezentanci Rado Trifunović.

Gašper Vidmar rojstni dan EuroBasket 2017 Čestitke! Šport Najlepše darilo za Gašperja Vidmarja

Kokoškov že 17 let deluje v ZDA in ima prstan prvaka lige NBA. Osvojil ga je kot pomočnik Larryja Browna pri Detroitu leta 2004. Hkrati je postal prvi Evropejec, ki je kot pomočnik trenerja sodeloval na tekmi All Stars lige NBA. V najmočnejši ligi na svetu je bil še pomočnik pri Phoenixu, Clevelanda, Orlanda in zdaj v Utah Jazz. Od 2008 do 2011 je bil selektor Gruzije.

"Igor je dal te reprezentanci ogromno. Dal ji je samozavest, postavil je hierarhijo, predvsem pa mu igralci tako zaupajo, da so zanj pripravljeni iti skozi zid," pravi legenda slovenske košarke Saša Dončić.

Najbolje pa zaupanje v trenerja predstavljajo besede kapetana Gorana Dragića. Na novinarski konferenci po zmagi v polfinalu proti Španiji je dejal: "Če bo ostal on, bom ostal tudi jaz."

 | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 12:12 15.september 2017.

    Vsa čast temu Kokoškovu tako miran človek ko gre slabo in,ko gre dobro!! Ne vem kako vzdrži!? Je pa ta njegova mirnost zelo dobra za igralce!! Res je trener visokega formata se pa malo bojim,da nas po uspehu ne zapusti ...prikaži več tako kot Džani odbojkarje!!

  • Avatar Leon
    Leon 10:18 15.september 2017.

    Žal Slovenci nimamo osebe velikosti Igorja Kokoškova ,ki bi povezal Slovence v svoji želji po slogi in medsebojnem razumevanju . V Sloveniji so zmagali zdraharji vseh barv in religij ,lokalni in državni prevaranti ........,skratka barabini.