Šport > Košarka
6245 ogledov

Iskali Slovence, zdaj pa ...

Walter Tavares
Košarkarji madridskega Reala so naposled dočakali okrepitev pod koši.

Ob številnih poškodbah visokih igralcev, ki so pestile madridski Real v zadnjem času, so se pri španskem velikanu odkrito želeli okrepiti s slovenskim reprezentančnim centrom Gašperjem Vidmarjem, za kratek čas pa je na vrh splavalo tudi ime še enega člana evropskih prvakov Žige Dimca. Govorice o slednjem so hitro potihnile, Vidmarju pa se njegovi turški delodajalci niso želeli odreči, odškodnina, ki so jo zahtevali zanj je bila previsoka tudi za Real.

Luka Dončić Real Madrid MVP Šport Dončić: Takšnim zapisom se poskušam izogniti

Poškodovanemu Ognjenu Kuzmiću se je v zadnjih dneh pridružil še odlični Mehičan Gustavo Ayon, pri Realu pa so hitro morali kreniti v lov za novim košarkarjem. Soigralec slovenskih reprezentantov Luke Dončića in Anthonyja Randolpha bo zdaj postal kar 221 centimetrov visoki Walter Tavares.

Luka Dončić Real Madrid Armani Milano Ob Dončiću Šport Takšne so reakcije Američanov

Košarkar z Zelenortskih otokov je nazadnje igral v razvojni ligi NBA in v povprečju dosegal 13 točk in deset skokov za ekipo Raptors 905. Tavares že ima nekaj izkušenj iz španske košarke, saj je bil nekaj časa član Gran Canarie, kasneje pa se je preselil v ligo NBA. Za Atlanto je v dveh sezonah odigral 12 tekem, kasneje pa eno tudi za Cleveland Cavaliers. Na 13 tekmah v treh sezonah je v najmočnejši ligi na svetu v povprečju odigral 7 minut in pol pri tem dosegel 2,5 točke in skokov ter 0,9 blokade.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.