Šport > Košarka
15 ogledov

Izgubljeno s prevodom: Udrih želi igrati

Udrih, Avanzo in Maljković KZS
Vedno zanimiva zgodba (ne)igranja Bena Udriha za slovensko košarkarsko reprezentanco je v torek dobila nov obrat. Po njegovih izjavah za ameriški časnik Orlando Sentinel, v katerem je svoj nastop na Eurobasketu 2013 znova postavil pod vprašaj, so s Košarkarske zveze Slovenije (KZS) sporočili, da so Udrihove izjave narobe interpretirali.

Potem ko je slovenski košarkar Beno Udrih pred dnevi za časnik Orlando Sentinel namignil, da jeseni ne bo igral za reprezentanco na evropskem prvenstvu v Sloveniji, so s Košarkarske zveze Slovenije sporočili, da je Udrih v telefonskem pogovoru s selektorjem Božidarjem Maljkovićem poudaril, da nikoli ni dejal, da ne bo zaigral za izbrano vrsto.

"V ponedeljek zvečer po slovenskem času je slovenski košarkar Beno Udrih poklical selektorja reprezentance Božidarja Maljkovića in mu zatrdil, da glede pripravljenosti igrati za reprezentanco na letošnjem Eurobasketu še vedno drži dogovor, ki so ga ob obisku v Milwaukeeju sklenili selektor reprezentance Maljković, Udrih in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo. Udrih je Maljkoviću v telefonskem pogovoru tudi pojasnil, da je bila izjava za lokalni časopis v Orlandu, ki ste jo povzeli slovenski mediji, napačno interpretirana in povzeta ter da nikoli in nikomur ni izjavil, da ne bo zaigral za slovensko reprezentanco na letošnjem Eurobasketu," so v sporočilu za javnost zapisali pri Košarkarski zvezi Slovenije (KZS).

Ni več star 19 let

Orlando Sentinel je pred tremi dnevi sicer objavil izjavo Udriha glede septembrskega igranja za izbrano vrsto, v kateri je (oziroma naj bi) dejal: "Nisem več star 19 let. Zdaj imam ženo. Čas je za družino."

Prav ta izjava je med slovenskimi ljubitelji košarke sprožila val ogorčenja, še posebno zato, ker je Udrih že večkrat odpovedal sodelovanje v državni selekciji. Ne nazadnje pa je prav on pred tedni, ko sta ga v ZDA obiskala selektor slovenske košarkarske reprezentance Maljković in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo, zatrdil, da si želi nastopiti na EP od 4. do 22. septembra pred domačimi gledalci.

Komentarjev 1
  • ljimonad 17:30 12.marec 2013.

    Ko je slišal kako ga kritiziramo in črnimo v Sloveniji si je premislil. Moš mislit kakšna napaka je bila v prevodu, ha ha ha