Šport > Košarka
54 ogledov

Jackson se vrača v NBA kot predsednik Knicksov

Phil Jackson Žurnal24 main
Phil Jackson se vrača v New York, kjer je z Knicksi na začetku sedemdesetih kot igralec osvojil edina dva naslova kluba iz "velikega jabolka" v ligi NBA.

Sloviti trener v Phil Jackson je prekinil upokojitev ter se vrača v ligo NBA kot predsednik kluba New York Knicks, s katerim je kot igralec preživel deset sezon ter se veselil dveh naslovov prvaka.

Vso svetovno slavo je zdaj 68-letni Jackson požel kot trener. Skupaj z moštvoma Chicago Bulls in Los Angeles Lakers je kot trener osvojil rekordnih 11 naslovov prvaka NBA.

Predstavitev v torek

Kot je poročala ameriška športna kabelska mreža ESPN, bo Jacksonu pogodba navrgla 12 milijonov dolarjev letno. Kratkohlačniki bodo novega predsednika predstavili na torkovi novinarski konferenci v Madison Square Gardnu.

Jackson je nazadnje v košarki deloval v trenerski vlogi v Los Angelesu pri Jezernikih, pred tremi leti pa se je od trenerske klopi poslovil, tudi zaradi težav z zdravjem. Jackson je z New Yorkom osvojil do zdaj edina naslova prvaka tega kluba v letih 1970 in 1973.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.