Šport > Košarka
9 ogledov

Kobe ob povratku dobil porcijo San Antonia

los angeles lakers bryant EPA
San Antonio Spurs so pokvarili povratek Kobeja Bryanta v postavo Los Angeles Lakers in na domačem parketu visoko premagali rivale iz zahodne konference (121:97). Dwight Howard je po petkovi operaciji hrbta končal sezono in morda že odigral zadnjo tekmo za Orlando Magic.

Tim DuncanTony Parker in Emanuel Ginobili so vsi dosegli po 20 ali več točk in pripomogli k zmagi San Antonio Spurs proti Los Angeles Lakers, s katero so Teksačani ostali na vrhu zahodne konference. Po sedmih tekmah odsotnosti se je v postavo Lakers vrnil zvezdnik Kobe Bryant in z dobrim metom (7:12) prispeval 18 točk. Gostje so brez Bryanta izgubili le dve tekmi, ravno toliko pa jim je še ostalo do konca skrajšanega rednega dela sezone.

"Zdaj sem nazaj," je po tekmi dejal Bryant. "Potreboval sem en polčas. V drugem sem se počutil, da sem že v dobrem ritmu. Tekma nam je preprosto ušla." Gostujoči zvezdnik je na poškodovani levi nogi nosil zaščitno nogavico, ki pa ga ni ubranila pred šesto zaporedno zmago San Antonia, ki je z zmago ohranil minimalno prednost pred Oklahomo Cityjem. Lakers in Spurs bi se kaj lahko srečali tudi v prvem krogu končnice.

Da temu ne bo tako, bodo upali predvsem Kalifornijci, saj jim je San Antonio zadal dva najhujša poraza sezone, poleg petkovega še četrtkovih 91:112. Duncan je 21 točkam dodal osem skokov, Parker 20 točkam deset podaj, Ginobili pa 20 točkam še sedem podaj. Odločila je tretja četrtina v kateri je, zanimivo, Bryant igral najbolje, saj je zadel pet od šestih metov, a so Spurs nadigrali goste s 35:21.

"Ja, izgledal je malce 'zarjavel'," se je Bryanta po tekmi dotaknil francoski reprezentant Parker. "Potreboval bo nekaj časa. Ampak ne skrbi me zanj. Pripravljen bo, ko se bo končnica začela."

Howard operiran, zadnjič za Orlando?

V ZDA se po operaciji hrbta, ki jo je v petek uspešno prestal Dwight Howard, sprašujejo, če bo center Orlando Magic še kdaj zaigral za floridski klub. Že med sezono je bil Howard namreč blizu tega, da Orlando zapusti, špekulacije pa se niso končale niti potem, ko se je odločil, da bo ostal pri čarovniji. Howard je zaradi operacije že končal sezono, izpustil pa bo tudi olimpijske igre v Londonu. Orlandov zdravnik dr. Craig Mintzer je že napovedal, da si bo leteči Howard popolnoma opomogel.

Liga NBA, rezultati:

Atlanta Hawks : Boston Celtics 97:92
Johnson 30 točk, Smith 19; Bradley 28, Dooling 17, Daniels 12

Charlotte Bobcats : Memphis Grizzlies 80:85
Henderson 32, Mullens 11 in 11 sk.; Conley 20, Randolph 14, Gay in Cunningham 9

Cleveland Cavaliers : New York Knicks 98:90
Irving 21, Harris 19 in 12 sk., Samuels 15; Stoudemire in Novak 15

Dallas Mavericks : Golden State Warriors 104:94
Carter 19, Wright 17, Nowitzki in West 16; Thompson 26, Rush 20, Wright 19

San Antonio Spurs : Los Angeles Lakers 121:97
Duncan 21, Parker 20 in 10 as., Ginobili 20; Bryant 18, Bynum 17

Sacramento Kings : Oklahoma City Thunder 92:103
Cousins 18, Evans 16; Durant 29 in 14 sk., Harden 20, Westbrook 18

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.