Šport > Košarka
2855 ogledov

Razkrita morda ključna odločitev, ki je Bryanta stala življenja

Kobe Bryant in Gianna Reševalni pas/Twitter
Pet mesecev po tragični helikopterski nesreči, v kateri je preminil legendarni Kobe Bryant, so na plan pricurljali novi detajli o tragediji, ki je pretresla ves svet.

Eden največjih košarkarjev vseh časov, Kobe Bryant, je pred petimi meseci tragično preminul v helikopterski nesreči v Kaliforniji, potem ko je njegov helikopter Sikorsky S-76B nenadoma strmoglavil.

Pilot Ara Zobayan je bil namreč deziorientiran zaradi goste megle, ki se je na koncu izkazala za usodno za vseh devet potnikov na letalu, med katerimi je bila tudi Kobejeva hčerka Gianna Bryant.

gianna bryant, kobe bryant | Avtor: Profimedia Kobe Bryant in njegova hčerka Gianna. Profimedia

A vsemu temu bi se lahko izognili, če ne bi Kobe prejšnji dan sprejel morda usodno odločitev...

Bryantova osebna asistentka Cate Brady je namreč razkrila, da je Kobe na večer pred tragičnim dogodkom sprejel odločitev, ki je verjetno na koncu botrovala takšnemu razpletu dogodkov. Kobe se je namreč premislil ter odločil, da helikopter vzleti 45 minut prej, kot pa je bilo sprva načrtovano.

Bryant naj bi si namreč želel ogledati še tekmo, ki se je odvijala pred nastopom njegove hčere. Zato se je odločil, da bodo odpotovali bolj zgodaj, kot pa so mislili.

"Na večer pred letom sem osebno okoli šestih, ali sedmih, spremenila čas leta. Kobe je namreč želel pogledati še eno tekmo, preden bi zaigrala Gianna. Morali bi vzleteti ob 9:45, a smo večer pred tem prestavili čas vzleta na 9:00," so Bradyjevo povzeli ameriški mediji.

Izjava Bradyjeve je sicer del kar 1700 strani dolgega dosjeja, ki je nastal tekom preiskave te nesreče, do katere morda sploh ne bi prišlo, če se le ne bi večer pred tem spremenil čas vzleta. Ali bi bila situacija kaj drugačna, ne bomo nikoli izvedeli...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice