Šport > Košarka
231 ogledov

Kokoškov prečrtal še eno ime

Igor Stefan Kokoškov Saša Despot
Selektor moške članske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu skrajšal še za eno ime.

Priprave slovenske reprezentance zapušča 20-letni Jan Kosi. 204 centimetre visoki košarkar je priložnost za igro dobil na petih pripravljalnih tekmah, na katerih je dosegel štiri točke in ujel tri odbite žoge.

Na seznamu kandidatov za nastop na EP ostaja trinajst košarkarjev. Ti se bodo v četrtek in petek pomerili s Hrvaško. Petkova tekma bo odigrana za zaprtimi vrati. Na evropsko prvenstvo bo potovalo 12 igralcev.

Slovenija trening Stožice. SLO vs. HRV Šport Stožice bodo polne, KZS svari pred gnečo

"Jan Kosi je košarkar, ki je v tem pripravljalnem obdobju napravil največji napredek in bil eno najprijetnejših presenečenj. Pred Janom je lepa klubska in reprezentančna prihodnost. Zahvaljujem se mu za vse, kar je storil za našo ekipo, za energijo na parketu in profesionalen odnos. Evropsko prvenstvo je veliko tekmovanje, zato sem se odločil, da dam izkušnjam prednost pred mladostjo," je pojasnil selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov.

Na seznamu so še Anthony Randolph, Matic Rebec, Goran Dragić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Miha Lapornik, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Žiga Dimec, Vlatko Čančar in Luka Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.