Šport > Košarka
183 ogledov

Križnar postal direktor Eurobasketa 2013

Aleš Križnar je deloval tudi v Washingtonu. (Foto: KZS) Žurnal24 main
EuroBasket 2013, ki bo od 4. do 22. septembra 2013 potekal v Sloveniji, ima direktorja. To je postal Aleš Križnar, med drugim tudi nekdanji mladinski reprezentant in trener košarkarjev mlajših kategorij.

Aleš Križnar je po zaključku študija ekonomije in dodatnega izobraževanja na Finskem nekaj časa deloval na Dunaju, od koder se je vrnil v Ljubljano, saj se je zaposlil v City hotelu, kjer je bil vodja dogodkov. Svoje znanje je nazadnje prenašal v Washingtonu, kjer si je kot eden glavnih na področju organizacije dogodkov izkušnje nabiral v enem izmed vodilnih ameriških hotelov.
 
Izbor direktorja je potekal na podlagi razpisa, ki ga je Košarkarska zveza Slovenije razpisala 10. januarja 2011 in ki je bil objavljen v množičnih slovenskih medijih, spletni strani KZS ter notranji bazi Adeccovih iskalcev zaposlitve. Nanj se je prijavilo kar 130 kandidatov, po uvodnem situ, ki ga je naredil Adecco, pa so člani Košarkarske zveze Slovenije z ožjim izborom ducat kandidatov nato opravili posebne razgovore, trem "finalistom" pa namenili še dve posebni projektni nalogi ter z njimi opravili pisno psihološko testiranje.

Projekt iskanja direktorja EuroBasketa 2013 sta pri Adeccu, svetovnem podjetju za upravljanje storitev na področju zaposlovanja in upravljanja človeških virov, vodila Miro Smrekar, direktor podjetja Adecco in podpredsednik KZS, ter Ksenija Štrekel, direktorica področja iskanja in selekcije, v njem pa je aktivno sodelovala tudi Košarkarska zveza Slovenije (predsednik Roman Volčič, generalni sekretar Iztok Rems, namestnik generalnega sekretarja, direktor marketinga, članskih reprezentanc ter projektov Matej Avanzo in generalna sekretarka EuroBasketa 2013 Alenka Škreblin).

Izjava Romana Volčiča, predsednika Košarkarske zveze Slovenije:
"Proces izbora direktorja, ki smo si ga zadali zelo resno, je bil zelo naporen, saj se je na razpis prijavilo kar 130 kandidatov, je pa delo olajšalo podjetje Adecco oziroma generalni direktor Miro Smrekar in direktorica področja iskanja in selekcije Ksenija Štrekelj, ki sta vodila ta projekt. Obema se iskreno zahvaljujemo za strokovno pomoč in sodelovanje, ki je pripeljalo do tega, da smo s skupnimi močmi izbrali najustreznejšega kandidata in novega direktorja, Aleša Križnarja. Naj dodam še, da bo v kratkem ustanovljeno podjetje EP 2013, kar bo pomenilo še intenzivnejše nadaljevanje organizacije evropskega prvenstva, ki se je začelo takoj po koncu uspešne kandidature."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.