Šport > Košarka
238 ogledov

Krka in Rogaška v jadranski ligi

Žiga Dimec Karpoš Sokoli/Igor Panevski
Skupščina košarkarske lige Aba, ki je potekala danes v Beogradu, je potrdila 2. ligo Aba, ki bo premierno že v sezoni 2017/2018. V drugi ligi bo sodelovalo dvanajst klubov, ki so jih zbrali glede na prijavo in rezultate v nacionalnih prvenstvih.

V sezoni 2017/2018 bodo v drugi ligi regionalnega tekmovanja nastopali Krka, Rogaška, Split, Bosna Sarajevo, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen in Ohrid.

Dve ekipi se bosta v drugo ligo kvalificirali preko kvalifikacijskih turnirjev. Prvi kvalifikacijski turnir bo organiziran samo za ekipe iz BiH, in sicer Mladost Mrkonjić Grad, Široki Brijeg in Slobodo Tuzlo. Zmagovalec turnirja za ekipe BiH bo kvalificiran na drugi in posledično zadnji kvalifikacijski turnir, kjer se bo pridružil ekipam Sixt Primorske, Vršca in Sutjeske.

Zadnji odločilni kvalifikacijski turnir bo v Laktaših med 27. in 29. septembrom. Na tem turnirju bo vsak igral z vsakim in najboljši dve ekipi se bosta pridružili že izbranim ekipam v drugi ligi ABA za sezono 2017/2018.

Zmagovalec druge lige bo napredoval v prvo ligo v sezoni 2018/2019. Skupščina je sprejela tudi pravilo, da se omeji število klubov na pet iz ene

Potrdili so tudi superpokal lige Aba, ki bo letos v črnogorskem Baru med 20. in 23. septembrom. Na podlagi rezultatov v sezoni 2016/2017 so bili na njega vabljeni Cedevita, Partizan, Budućnost, Igokea, Mega Leks, Cibona, Mornar in FMP. Crvena Zvezda se je zahvalila za povabilo, zaradi že prej potrjenega turnirja evrolige na superpokalu tokrat ne bo sodelovala.

Liga ABA je še enkrat potrdila odlično poslovanje in bo za voljo tega že od sezone 2017/2018 vsem klubom krila tudi transportne stroške na gostovanja. Skupščina je potrdila tudi plačilo transportnih stroškov v višini 12.000 evrov vsakemu klubu, ki je v ligi nastopal v pretekli sezoni 2016/2017. V kolikor ima klub še kakšno neplačano kazen iz sezone 2017/2018 se ta kazen odbije od tega zneska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice