Šport > Košarka
8 ogledov

Krka ubranila pokalno lovoriko

Malcolm Armstead
1/9
Metalac Farmakom/Foto studio Art
Košarkarji Krke so drugič v nizu postali prvaki pokala Spar. V finalu zaključnega turnirja v Laškem so premagali domači Zlatorog s 77:67 (19:17, 38:39, 52:53).

Krka tako nadaljuje prevlado v slovenskem prostoru. Zanjo je to drugi naslov v tej sezoni po superpokalu, ki ga je osvojila septembra, hkrati drugi v zgodovini v pokalu Spar, ob tem pa je v finalih državnih prvenstev nepremagana že pet sezon.

Najboljša strelca pri Novomeščanih sta bila Chris Booker in Malcolm Armstead, ki sta dosegla po 18 točk, na drugi strani pa je izstopal Miha Lapornik z 21 točkami.

Laščani vseskozi enakovreden nasprotnik

Novomeščani so prevzeli pobudo v prvi četrtini in hitro povedli z 9:3, a Laščani, ki so v polfinalu izločili Union Olimpijo, so s pomočjo Mihe Lapornika in Gorana Juraka hitro ujeli priključek. Gostitelji turnirja so v uvodni četrtini tudi povedli, na odmor pa so se z dvema točkama prednosti odpravili branilci naslova.
Krka je v uvodnem delu druge četrtine zaigrala bolj agresivno in pobegnila na šest, vendar so se Laščani ob podpori domačih navijačev vrnili. Lapornik je dve minuti pred iztekom prvega polčasa zadel za vodstvo, Krkaški pa so odgovorili z košema Alexisa Wangmeneja in Malcolma Armsteada, ki sta varovance Aleksandra Džikića popeljala nazaj v vodstvo. Zlatorog ni popuščal in s košem Mihe Vašla povedel za točko, s katero se je odpravil na odmor.

Džikić iskal in našel udarno peterko

Začetek drugega polčasa je tako kot obe prejšnji četrtini pripadel Krki, ki je povedla, a trdoživi Laščani so še enkrat pokazali, zakaj si zaslužijo nastop v finalu pokala Spar. Lapornik, Vašl in Bojan Jovanović so bili natančni izza črte za tri točke, dva prosta meta pa je uspešno izvedel Igor Tratnik. Domači so tako povedli za osem točk, kar je Džikića prisililo v menjave. Trener Krke je našel udarno peterko in zaključek tretje četrine je minil v znamenju Novomeščanov, ki so se približali na točko zaostanka. Najprej je s trojko znižal Armstead, iz igre pa sta zadela še Erjon Kastrati in Chris Booker.

Krka je v uvodnih minutah zadnjega dela pa je po delnem izidu 18:4 prišla do prednosti 62:57. Dokončno je vse upe domačih gledalcev, ki so po petih letih in gostovanju izraelskega Maccabija v regionalni ligi skoraj napolnili dvorano, pokopal Booker - ta je s trojko domačim priigral neulovljivo prednost šestih točk, ki je do konca niso izpustili iz rok.

Pokal Spar, finale:

Krka : Zlatorog 77:67 (52:53, 38:39, 19:17)
Armstead in Booker 18, Kastrati 12; M. Lapornik 21, Vašl 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.