Šport > Košarka
17 ogledov

Krka z zmago potrdila prvo mesto

Krka - Reggio Emilia Simon Maljevac
Na tekmi zadnjega kola lige za prvaka si je Krka izborila končno prvo mesto z zmago nad Unionom Olimpijo s 75:65.

Olimpija je na zadnjo tekmo rednega dela košarkarske lige za prvaka v Novo mesto prišla z jasnim ciljem. Le zmaga s petimi točkami prednosti bi jih zavihtela na vrh, vsak drug rezultat pa bi pomenil, da se v končnico z najboljšega pložaja podaja Krka. Oslabljenim Ljubljančanom, ki so se z največjim rivalom pomerili brez dveh ključnih igralcev Devidasa Gailiusa in Sasuja Salina, je načrt spodletel in zmage s 75:65 so se veselili domačini.

Košarkarji Olimpije so tekmo sicer začeli odlično in si v prvi četrtini priigrali do osem točk prednosti. Dobro je delovala predvsem njihova obramba, ki pa je izpuhtela ob začetku drugega dela tekme. Krkaši so se v drugi četrtini povsem razigrali in prevzeli nadzor nad tekmo. Petnajst točk zaostanka ob polčasu je nakazovalo, da bo zmaga za zmaje misija nemogoče, a ti se niso nameravali kar tako predati.

Zmaji drugi, Domžalčani tretji na lestvici

Že v tretji četrtini so po zaslugi izvrstnega Dina Murića začeli nakazovati možen preobrat, a so po vsakem približanju znova zdrsnili na višji zaostanek. V zadnjem delu tekme pa jim je uspelo. Nekaj nespametnih potez domačih košarkarjev in prodorna igra Ljubljančanov so privedli do popolnega preobrata, saj so gostje za nekaj trenutkov celo povedli s točko prednosti. To pa je Novomeščane le nekoliko zdramilo in do konca tekme so znova pokazali svoj pravi obraz in si priigrali zmago, Olimpija pa se bo morala zadovoljiti s končnim drugim mestom

Tudi ostala moštva v ligi za prvaka so se še borila za boljši končni položaj na lestvici. Z zmago proti Rogaški se je na tretjem mestu trdil Helios iz Domžal, goste pa z novim porazom prikoval na dno lestvice. Tako je tudi že jasno, da se bosta prav ta dva nasportnika med seboj pomerila tudi v četrtfinalu. Generalko pred četrtfinalom pa sta odigrala tudi ekipi Hopsov in Zlatoroga. Boljši so bili domačini iz Polzele, ki so osvojili četrto mesto, Zlatorog pa se je moral sprijazniti s petim in se bo v končnici za začetek vrnil na gostovanje v Polzelo

Liga Telemach, liga za prvaka, zadnje kolo:

Krka : Union Olimpija 75:65 (10:14, 30:11, 17:18, 18:22)
Klobučar 19, E. Murić 16, Lapornik 12; D. Murić 19, Joksimović in Rupnik po 11

Helios : Rogaška 77:63 (14:18, 21:20, 17:13, 25:12)
Marić 23, Majstorović 11; Brkić in Pelko po 15

Hopsi : Zlatorog 73:63 (20:23, 16:9, 15:19, 22:12)
Wangmene 16, Mulalić in Gabriel po 15; Dimec 20, Jovanović 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.