Šport > Košarka
8 ogledov

KZS za regionalno ligo s 14 klubi

Hrovat Dino Murić Union Olimpija Mega Leks Union Olimpija/Aleš Fevžer
Na Košarkarski zvezi Slovenije so za jadransko ligo s 14 klubi in tremi slovenskimi predstavniki. Takšna odločitev bi najbolj ustrezala Union Olimpiji, ki je v državnem prvenstvu ostala brez nastopa v regionalni ligi.

"Kot je košarkarski javnosti dobro znano, so v minulih tednih in mesecih dogajali veliki premiki v evropskih tekmovanjih, med katere spada tudi regionalna liga s slovenskimi predstavniki. Po pogovorih med FIBA, nacionalnimi zvezami in klubi je v nastajanju nova liga, ki naj bi luč sveta ugledala z novo tekmovalno sezono. V tej naj bi igralo 12 moštev, iz Slovenije Tajfun in Krka, ki sta si to izborila v Ligi Telemach," so v izjavi za javnost zapisali pri krovni slovenski košarkarski organizaciji.

"Košarkarska zveza Slovenije že od prvega dne pogovorov zagovarja stališče, da bi moralo biti v ligi več klubov in, da bi morali imeti Slovenci vsaj tri predstavnike, ne le dva, kot je bilo to v zadnjih dveh sezonah in, kakor naj bi bilo tudi v novi. Dejstvo je, da smo to stališče zagovarjali že na sestanku vseh zvez in mednarodne košarkarske organizacije FIBA Europe na njeni skupščini, 16. maja ter na vseh naslednjih," so še izjavili.

S tremi slovenskimi predstavniki bi sicer najverjetneje največ pridobila Union Olimpija, ki je sicer izpadla že v četrtfinalu končnice slovenskega prvenstva. Ljubljančani se tako niso uvrstili v jadransko ligo.

"KZS nikakor ne nasprotuje ligi s 14 udeleženci, temveč to usmeritev zelo podpira, a odločitev o povečanju števila klubov morajo sprejeti klubi ustanovitelji, vse skupaj pa mora biti z zvezami in FIBA usklajeno le glede tekmovalnega koledarja. KZS je prav tako na FIBA že poslala dopis, da od mednarodne organizacije pričakuje, da bo Sloveniji dodelila eno mesto v rednem delu novega evropskega pokala," so ljubljanski klub podprli pri KZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.