Šport > Košarka
560 ogledov

LeBron James ujel največjega vseh časov

lebron james
Košarkarski zvezdnik je izenačil enega najbolj osupljivih rekordov velikega Michaela Jordana.

LeBron James se je v noči na četrtek vpisal v zgodovino košarkarske lige NBA. Prvi zvezdnik Cleveland Cavaliers je namreč izenačil rekord legendarnega košarkarja Chicago Bulls in Washington Wizards Michaela Jordana, ko je še na 866. zaporedni tekmi dosegel dvomestno število točk.

Jamesu je zgodovinski dosežek uspel na tekmi s Charlotte Hornets, katere lastnik je prav "Air Jordan". Konjeniki so tekmo dobili s 118:105, James pa je k zmagi prispeval 41 točk, 10 skokov in osem podaj.

"Vsakič, ko me kdo omenja v istem pogovoru z Mikom (Jordanom, op. a.), ali katerim koli od drugih izjemnih košarkarjev, vem, da sem na pravi poti in da delam dobro," je povedal James, čigar niz se je začel 6. januarja 2007. Jordan je svoj niz zabeležil med letoma 1986 in 2001.

"Hvala vsem mojim soigralcem skozi 866 tekem, trenerjem in drugim, kis o mi pomagali - prav oni so mi sploh dali priložnost, da mi je uspelo kaj takega. Res sem jim hvaležen," je še dejal James.

Pomočnik trener Cleveland Cavaliers Larry Drew je dodal: "To je fenomenalen dosežek. James bo podrl še več rekordov, če bo nadaljeval s takšnimi številkami, kot jih trenutno dosega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice