Šport > Košarka
16686 ogledov

Legendarni košarkar izbral Dallas: "Moja edina težava ..."

Dončić Irving Profimedia
Nekdanji košarkar lige NBA, danes pa NBA-analitik, Paul Pierce je pred začetkom serije med Minnesoto in Dallasom nekaj več možnosti za končni uspeh in napredovanje pripisal Mavericksom.

Finalna serija zahodne konference med Minnesoto in Dallasom se bo začela v noči iz srede na četrtek, pred začetkom serije pa se med analitiki, ki budno spremljajo letošnjo končnico, že krešejo mnenja, kdo ima več možnosti za napredovanje. Stavnice favorizirajo ekipo Minnesote, sicer najboljšo obrambno ekipo lige. 

Toda legendarni košarkar Paul Pierce, ki ve, kako (težko) je osvojiti šampionski prstan, se požvižga na stavnice in meni, da imajo košarkarji Dallasa večje možnosti za napredovanje v finale. "Imajo potrebno trdnost, ki te lahko pripelje do osvojitve lige NBA," je dejal Pierce med nedavno epizodo oddaje Undisputed

Pierce meni, da sta se Luka in Kyrie Irving odlično ujela. "Moja edina težava s Kyriejem je, da mora igrati kot Kyrie od prve četrtine dalje. Če bo igral tako kot na tretji tekmi (proti Oklahomi, op. p.), potem se bodo prebili do finala. In če se želijo prebiti do finala, se mora Kyrie izkazati," je bil jasen Pierce.

"Mislim, da bo Dallas premagal Minnesoto, če pogledam na vse koščke mozaika, ki jih imajo: zvezdnika, imajo dva košarkarja, ki zadevata v odločilnih trenutkih, imajo trdnost, imajo strelce, in Jason Kidd tiho postaja eden najboljših trenerjev v košarki. Zdaj ima izkušnje, res mi je všeč Dallas," je dejal Pierce v omenjeni oddaji.

Dodal je, da imata Dončić in Irving izkušnje s takšnimi tekmami, saj sta v takšnem položaju že bila, medtem ko jih mladi zvezdniki Minnesote nimajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.