Šport > Košarka
3699 ogledov

Luka že ujel slovitega Jordana

Luka Dončić Profimedia
Popravek, ki je šel v korist slovenskemu zvezdniku.

Pri ligi NBA so znova nekoliko popravili statistiko Luke Dončića, ki mu je bil na tekmi z Milwaukee Bucks, to je Dallas izgubil z rezultatom 109:112, priznali še en skok. Ta je zadoščal za nov Slovenčev trojni dvojček.

Prvi zvezdnik Dallasa je tako na tekmi vknjižil 28 točk, deset skokov in 13 asistenc. Dončić se je tako na lestvici 'triple-doublov' na 16. mestu že izenačil z za mnoge najboljšim košarkarjem vseh časov Michaelom Jordanom. Z legendarnim Bikom sta zdaj skupaj pri 28 trojnih dvojčkih. 

Naslednji, ki ga bo Luka prehitel, je Grant Hill, ta je pri številki 29. Od aktivnih košarkarjev je na skupno 14. mestu Ben Simmons (30), na 12. Rajon Rondo, na 8. skupno sta bila pred sobotnimi tekmami James Harden in Nikola Jokić (46) in na 5. poziciji LeBron James (95). Daleč pred vsemi je med 'aktivnimi' še Russell Westbrook, ki je zbral kar 150 trojnih dvojčkov.

Westbrook je sicer absolutno drugi, prvo mesto drži legendarni Oscar Robertson (181). Od ostalih velikanov košarke je skupno tretji Magic Johnson (138), četrti Jason Kidd (107), šesti Wilt Chamberlain (78), sedmi Larry Bird (59), pred Dončićem pa so poleg omenjenih le še zdaj 60-letni Fat Lever (43), 92-letni Bob Cousy (33) in žal že pokojni John Havlicek (31).

Mladi Slovenec se je tako na začetku svoje tretje sezone v ligi NBA že  znašel v res izjemni družbi.

Goran Dragić NBA Šport Slab večer za Dragića, Harden blestel po prestopu

Komentarjev 1
Sorodne novice