Šport > Košarka
21 ogledov

Minister Turk opozarja KZS

Košarka Nik Rovan
Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk se je odzval vabilu Košarkarske zveze Slovenije (KZS) v zvezi z organizacijo evropskega prvenstva v košarki 2013. Kot so danes sporočili z ministrstva, se bo s predstavniki KZS predvidoma sestal še ta teden.

V pismu je minister tudi potrdil podporo tako ministrstva kot tudi slovenske vlade organizaciji tega prvenstva v Sloveniji. V ta namen so že rezervirana sredstva za kotizacijo, znana pa je tudi višina razpoložljivih evropskih sredstev za investicije.

Sicer pa je minister KZS opozoril, da na ministrstvu kljub pisnemu pozivu še niso prejeli potrebne dokumentacije o novih lokacijah, ki jih je izbrala KZS, za črpanje razpoložljivih evropskih sredstev, prav tako še niso prejeli podpisanih pogodb med KZS in lokalnimi organizatorji; pred tem ministrstvo zaradi tveganj ne more sprostiti sredstev, namenjenih kotizaciji.

V nadaljevanju je minister zapisal, da ministrstvo ne more in ne sme vplivati na izbor potencialnih partnerjev za zagotovitve lokacij projekta, še manj pa kakor koli vplivati na višine ali načine delitev razpoložljivih evropskih sredstev, ki se dodeljujejo po vnaprej določenih merilih. Slednja so vezana na dokumentacijo – razen dvorane na Jesenicah je še nimajo –, ki opredeljuje vrednost investicije, finančne vrzeli, regionalno situacijo.

Ministrstvo je 31. avgusta pozvalo mestne občine Celje, Koper in Ljubljana, naj posredujejo dokumentacijo investicijskih projektov. "Delitve evropskih regionalnih sredstev ni mogoče v nobenem primeru povezovati s plačilom gostiteljskih obveznosti lokalnih organizatorjev KZS-ju," je še opozoril minister.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.