Šport > Košarka
1607 ogledov

Murić ima v rokah usodo Partizana

Edo Murić Partizan Facebook Edo Murić je za Partizan igral med letoma 2014 in 2016.
Slovenski reprezentant želi dobiti, kar mu je bilo obljubljeno.

Edo Murić je za Partizan igral med letoma 2014 in 2016, Beograjčani pa so Slovencu ostali dolžni zajeten kup denarja. Košarkarski arbitražni tribunal pod okriljem Fibe je presodil, da bo moral srbski klub slovenskemu reprezentantu odšteti 150.000 evrov za pretekle usluge.

To je nov udarec za nekdanje evropske prvake, slednji se v zadnjih letih spopadajo s katastrofalnim finančnim stanjem, potem ko so daljše obdobje dominirali v regiji.

V kolikor Partizan ne bo izplačal zneska ali sklenil dogovora z Murićevimi zastopniki o obročnem vračilu dolga, potem ne bo mogel registrirati novih igralcev. Ker črno-beli trenutno še zdaleč nimajo izpolnjenega moštva za prihodnjo sezono, bodo morali hitro rešiti zagato.

Kot Jaka Klobučar

Pričakovati gre, da bosta klub in košarkar, ki si kruh trenutno služi pri turškem Banvitu, prišla do kompromisa o postopnem izplačilu, tako da bi Beograjčani lahko normalno krenili v sezono. 

Murić je sicer po odhodu iz Partizana sicer dejal, da proti klubu ne bo začel pravnih postopkov, saj čaka na dogovor z vodstvom. Tega očitno nato ni bilo.

Pred tremi leti je že nastala podobna situacija v zvezi s še enim slovenskim košarkarjem v vrstah trofejnega srbskega kluba, takrat je BAT presodil, da mora Partizan Jaki Klobučarju izplačati 131.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.