Šport > Košarka
192 ogledov

Dragić bo stal med Lakersi in zgodovino

nba igrišče finale nba.com
Slovenski košarkar se bo poskušal zapisati med nesmrtne, s tem pa bi Los Angeles Lakers preprečil zgodovinski podvig.

Goran Dragić je na pragu uresničitve sanj vsakega košarkarja.Do naslova prvaka lige NBA ga ločijo samo štiri zmage, a naloga ne bo lahka, saj mu bodo nasproti stali Los Angeles Lakers na čelu z LeBronom Jamesom.

Goran Dragić Iz nasprotnega kota Šport Neverjetno, kako je o Dragiću spregovoril trener Los Angelesa

Jezerniki bodo imeli v finalu zgodovinsko priložnost, da se na lestvici najuspešnejših ekip v zgodovini izenačijo z večnimi rivali Boston Celtics. Kelti so pri 17. naslovih, Lakersi imajo na računu enega manj (16).

Načrte jim bo s pomočjo soigralcev poskušal prekrižati Dragić, ki lahko postane četrti Slovenec s šampionskim prstanom. Doslej je to uspelo samo Saši Vujačiću, Rašu Nesteroviću in Benu Udrihu, vendar nihče od njih v ekipi ni igral tako pomembne vloge kot 34-letnik iz Kosez.

goran dragić Finale Šport Dragić za šesti slovenski prstan v NBA

Liga NBA je pred začetkom velikega finala, prva tekma ob v noči na četrtek ob 3.00 zjutraj po srednjeevroskem času, razkrila podobo igrišča za finalno serijo. 

nba igrišče finale | Avtor: nba.com nba.com

Klub neprijaznim terminom za evropske gledalce pa Dragić ne dvomi, da bodo nekateri družinski člani pesti stiskali pred televizijskim zaslonom. "Otroci bodo spali. Žena, starši in prijatelji bodo verjetno odšli spat in nastavili budilke. Poznam svojega očeta, vem, da bo gledal," je prepričan Gogi.

Finale NBA 2020:

1. tekma - 30. september
2. tekma - 2. oktober
3. tekma - 4. oktober
4. tekma - 6. oktober
5. tekma* - 9. oktober
6. tekma* - 11. oktober
7. tekma* - 13. oktober

* - če bo to potrebno

Vse tekme bodo odigrane v dvorani The Arena znotraj športnega kompleska ESPN Wide World of Sports v Disney Worldu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice