Šport > Košarka
14070 ogledov

Nameren avtokoš za podaljšek, kratko potegnili Slovenci

Košarkarska žoga Shutterstock
Na turnirju v Beogradu so bili gledalci priča nenavadnemu dogodku.

Beograd gosti turnir Euroleague Basketball Adidas Next Generation, merijo se igralci do 18 let, na njem pa nastopajo tudi košarkarji Petrola Olimpije. Ti so nastopali v skupini B, kjer so bili še srbski Mega Bemax, francoski CFBB Paris ter poljsko moštvo Asseco Arka Gdynia.

V zadnji tekmi te skupine sta se merila Mega Bemax in CFBB Paris, Srbi pa so za napredovanje v finale potrebovali zmago z vsaj devetimi točkami razlike. Dvoboj so odlično odprli in povedli s kar 24:2, a so nato Francozi začeli uspešno zmanjševati razliko. Tik pred koncem je bilo tako le še 69:67. 

In nato je sledilo. Srbska ekipa je žogo vrnila v igro pod svojim košem, košarkar Mega Basketa pa jo je vrgel skozi lastni obroč. Pri tem je dobil spodbudo s svoje klopi. Trener je očitno menil, da bo obveljal izid 69:69, s tem pa bi se krenilo v podaljšek, kjer bi imeli njegovi izbranci tako še vedno možnost, da zmagajo za devet ali več točk.

A njegov načrt se ni uresničil. Koš ni bil priznan, sodniki so se posvetovali in sledila je tehnična. To so Francozi izkoristili z zadetim prostim metom. Dvoboj se je tako končal z 69:68 za Srbe.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.