Šport > Košarka
19626 ogledov

NBA direktorji zaljubljeni v Dončića

Luka Dončić Real Madrid Dončić se je na veliko sceno prebil v dresu madridskega Reala.
Predstave Luke Dončića je na EuroBasketu 2017 so še utrdile mnenje, da gre za izjemnega košarkarja.

V Sloveniji se košarkarska evforija po zlati medalji na evropskem prvenstvu počasi umirja. Igra slovenske reprezentance na turnirju je navdušila številne strokovnjake, z zanimanjem so tekmovanje spremljali tudi na drugi strani Atlantika. In več kot očitno je, kdo jih je najbolj navdušil.

Detroit Pistons NBA predsezona Šport Udrihu niti minuta, Denver brez Čančarja

Generalni direktorji NBA moštev (pri nas bi jim rekli športni direktorji), ki snujejo kadrovsko politiko, vsako leto glasujejo v različnih kategorijah. Največ pozornosti je namenjene izboroma favorita za naziv najkoristnejšega igralca lige (letos je to LeBron James s 50 % glasov) in favoritov za osvojitev končnega naslova (Golden State Warriors so dobili kar 93 odstotkov glasov), letos pa si je posebno priznanje prislužil tudi Luka Dončić.

V kategoriji, v kateri so generalni direktorji izbirali najboljšega igralca izven NBA, je premočno zmagal mladi košarkar Reala. Slovenski 18-letnik je dobil 69 odstotkov glasov, to pomeni, da ga je kot najboljšega izbralo 21 od 30 direktorjev. Sledita mu Francoz Nando de Colo (28 %) in Rus Aleksej Šved (3 %). 

Lani je v tej kategoriji slavil Srb Miloš Teodosić s 54 odstotki glasov. Slednji je bil doslej tudi rekorder v tej kategoriji, Dončić je torej znova postavil nov mejnik.

Rezultate vseh glasovanj si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

All Stars NBA Košarka Šport Velika sprememba v NBA
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.