Šport > Košarka
6874 ogledov

Neverjetna poteza Dončića

Luka Dončić Real Madrid Luka Dončić z Realom tudi v letošnji sezoni meri na lovorike.
Luka Dončić je ob grenko sladki zmagi Reala znova pokazal svoje mojstrstvo.

Madridski Real je sinoči v evroligaškem obračunu nadigral moskovski CSKA, ki ga tudi v tej sezoni uvrščajo med najresnejše kandidate za osvojitev tekmovanja. Prva strelca španske zasedbe sta bila slovenska reprezentanta Anthony Randoplph in Luka Dončić, prvi je zbral 16 točk, drugi 14.

A zmaga je imela svojo ceno. Randolph si je poškodoval ramo, še precej težjo pogodbo pa je utrpel srbski reprezentančni center Ognjen Kuzmić, ki je zaradi poškodbe kolena, potrgal si je kolenske vezi, že zaključil sezono. Dončić je 14 točkam dodal še sedem skokov, dve podaji, blokado in dve ukradeni žogi ter bil tako znova statistično najboljši košarkar tekme. Prvič v sezoni si je sicer prislužil tudi tehnično napako, saj je reagiral po prekršku, ki pa ga sodniki niso dosodili.

Gledalce je dvignil na noge tudi ob košu, ko je s hrbtom obrnjen proti obroču vrgel žogo visoko v zrak in zadel. A tokrat je sodniška trojka že prej piskala in tako neverjetna poteza ni prinesla novih točk Realu.

Kljub temu je vredna ogleda:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice