Šport > Košarka
9394 ogledov

Neverjetno, kaj je povzročil Dončić

Luka Dončić Profimedia
Španci so New York in Los Angeles zamenjali za Dallas.

V preteklem letu so številni Slovenci obiskali Dallas, kjer so lahko stiskali pesti za Luko Dončića, pravi 'slovenski' dan pa se je zgodil ob gostovanju Miamija, ko je v Teksas pripotovalo več kot sto Slovencev. Ti takrat zaradi poškodbe Gorana Dragića niso bili priča slovenskemu obračunu, a se je kasneje vse skupaj še v večji meri ponovilo v Miamiju, ko je na precej bližjo Florido poletelo 2.000 slovenskih ljubiteljev košarke in osupnilo ameriško javnost.

A izjemne Dončićeve predstave v Dallas ne pritegnejo le navijačev iz Slovenije, Teksas je namreč naenkrat postal priljubljen tudi pri Špancih. Pri portalu Hellotickets, ki se ukvarja s prodajo vstopnic za športne dogodke, so tako objavili, da se je število prodanih vstopnic za tekme Mavericksov povečalo za kar 56 odstotkov glede na minulo sezono, razlog pa so španski ljubitelji košarke. Ti z zanimanjem spremljajo Dončićevo kariero, ki se je v članski konkurenci začela pri madridskem Realu. 

Pri Hellotickets so zapisali, da sta bili pred Dončićevo eksplozijo najpriljubljenejši destinaciji za ogled NBA tekem pri Špancih New York in Los Angeles, a ju je zdaj prehitelo teksaško velemesto. Po navedbi istega vira se sicer kar 38 odstotkov Špancev, ki se odločijo za obisk ZDA, ustavi tudi na kakšni od NBA tekem, po ocenah pa naj bi se v bližnji prihodnosti obisk prav zaradi Dončića še povečal.

Dallas ima sicer veliko podporo tudi v Nemčiji, saj je zadnji dve desetletji v njem kraljeval Dirk Nowitzki, trenutno pa je član teličkov tudi Maxi Kleber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice