Šport > Košarka
16 ogledov

New York še poraz od neslavnega rekorda kluba

Williams Wesley Los Angeles Lakers Portland Trail Blazers liga NBA EPA
Indiana Pacers so v Los Angelesu premagali domače Clippers za nov klubski rekord zmag (105:100), na drugi strani države pa New York Knicks doživljajo drugačno usodo.

Paul George je na gostovanju Indiana Pacers pri Los Angeles Clippers nadaljeval z izvrstnimi predstavami na začetku nove sezone in s 27 točkami, šestimi skoki in petimi podajami močno pripomogel k že 16. zmagi, novemu rekordu franšize.

Pacers (16-1) so zapravili 14 točk prednosti v drugem polčasu, a tudi s pomočjo Davida Westa (24 točk in 12 skokov) zdržali za zmago v Staples Centru. Clippers (12-6) so pozdravili povratek Chrisa Paula po tekmi odsotnosti zaradi načete prepone, toda vseeno vpisali šele drugi domači poraz sezone. Igrali so tudi brez J.J. Redicka, ki bo zaradi zloma roke odsoten 6-8 tednov.

"Bila je naporna zmaga proti zahtevni ekipi v težkih razmerah," je dejal West. "Smo trdno na tleh. Zavedamo se, da rednega dela na bomo končali 81-1, vendar se na vsako tekmo pripravimo in jo skušamo odigrati čim bolje," pravi Hibbert. Za Indiano je bila to prva v nizu petih tekem v gosteh.

Knicks še poraz od rekorda

New Orleans Pelicans so kljub poškodbi prvega zvezdnika Anthonyja Davisa prišli do prigarane zmage proti kmalu rekordno slabim New York Knicks (99:103). Knicks so brez Bena Udriha, ki ni stopil na parket, doma izgubili še sedmič zapored in skupno devetič v nizu.

New York se zdaj že resno bliža dosežkom iz najslabše sezone v zgodovini franšize. Zdaj je že izenačil niz iz leta 2006, le še en poraz pa ga loči od neslavnega rekorda iz istega leta. Pelikani (8-8) so slavili kljub temu, da je Davis že v prvi četrtini tekmo zapustil z zlomom leve roke.

Melo: Igramo na poraz bolj kot na zmago

Ryan Anderson je s klopi dosegel 31 točk, Carmelo Anthony pa tudi s 23 točkami ni zmogel rešiti Kratkohlačnikov (3-13) pred devetim zaporednim porazom, čeprav je imel v odločilnih trenutkih znova priložnost za izenačenje. Po tekmi je celo dejal, da ekipa v tem trenutku ne igra na zmago.

"Menim, da v tem trenutku igramo na poraz bolj kot na zmago," je dejal zvezdnik newyorške ekipe. "Ko izgubiš tekme na tak način, na kakršnega smo jih izgubljali mi, doma in v gosteh, potem začneš veliko premišljevati. Začneš igrati malce v krču, začneš igrati na petah. Ne vem, kaj moramo storiti, kar se tiče tega, da potegnemo skupaj kot skupina. Ne vem, če moramo sedeti tukaj več ur in se pogovarjati in povedati vse, kar nam leži na duši, ampak moramo storiti nekaj."

Bosh zadel trojko za zmago prvakov

Podobno kot Indiana, ki je v zadnji četrtini zaostajala že za deset točk, so se v zadnjih minutah do zmage prebili tudi prvaki Miami Heat. S točko razlike so premagali Charlotte Bobcats in zabeležili deseto zaporedno zmago. LeBron James je dosegel 26 točk, odločilne koše v zadnji četrtini pa je dosegel Chris Bosh, vključno s trojko 80 sekund pred koncem.

Niz zmag so na šest raztegnili igralci Denver Nuggets, ki so v gosteh premagali Toronto Raptors. Nate Robinson je s klopi dosegel 23 točk, ruski center Timofej Mozgov pa je 16 točkam dodal 15 skokov. Za Raptors, ki navkljub skromnemu izkupičku 6-10 ostajajo na prvem mestu v atlantski skupini, je največ točk dosegel Rudy Gay (23).

Durant četrtič v karieri do trojnega dvojčka

V zadnjem času gre še bolje Oklahomi City Thunder, ki je proti Minnesoti Timberwolves vknjižila sedmo zaporedno zmago, oziroma Portland Trail Blazers, ki je v drugi tekmi večera v Staples Centru premagal Los Angeles Lakers in zabeležil dvanajsto zmago v zadnjih trinajstih nastopih.

Pri Oklahomi je blestel Kevin Durant s četrtim trojnim dvojčkom v karieri (32 točk, 10 skokov, 12 podaj), pri Portlandu pa sta bila najboljša LaMarcus Aldridge (27 točk) in Damian Lillard (26).

Četrta zaporedna poraza pa so sinoči doživeli košarkarji Philadelphie 76ers proti Detroit Pistons in Sacramento Kings z Golden State Warriors. Detroit je ob rekordu kariere Andreja Drummonda (31 točk) zmagal s 115:100, Golden State pa je odločilna prosta meta zadel v izdihljajih tekme (115:113).

Liga NBA, rezultati:

New York Knicks : New Orleans Pelicans 99:103
Toronto Raptors : Denver Nuggets 98:112
Detroit Pistons : Philadelphia 76ers 115:100
Los Angeles Clippers : Indiana Pacers 100:105
Sacramento Kings : Golden State Warriors 113:115
Miami Heat : Charlotte Bobcats 99:98
Oklahoma City Thunder : Minnesota Timberwolves 113:103
Los Angeles Lakers : Portland Trail Blazers 108:114

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.