Šport > Košarka
1 ogledov

Nocoj: All Stars lige NLB

Boštjan Kočar je postal novi trener košarkarjev Alposa iz Šentjurja. Žurnal24 main
V Hali Tivoli bo v četrtek srečanje zvezdnikov jadranske lige NLB. Prireditev bodo obiskali zvezdniki jugoslovanke reprezentance iz leta 1970. Kdo je statistično najboljši po 15. kolih lige?

All Stars lige NLB ABA tudi letos organizira Ljubljana. Kot poroča adriaticbasket.com je razlog to, da je prav v prestolnici našega naroda leta 1970 zlata generacija košarkarjev nekdanje skupne države Jugoslavije osvojila naslov svetovnega prvaka. Njen tedanji kapetan je bil Ivo Daneu, ki je letos praznoval 70. rojstni dan, medtem ko je njegov soigralec Aljoša Žorga praznoval 60 let. Legende bodo zvečer pozdravile zbrane v Tivoliju; poleg omenjene dvojice pa so prihod potrdili še Nikola Plečaš, Damir Šolman, Peter Skansi, Rato Tvrdić in Dragutin Čermak. Peterica bo v komisiji, ki bo ocenjevala tekmovanje v zabijanju.

Ivo Daneu bo gost tekme All Stars. © Dejan Mijovič

 
Ljubljanski župan Zoran Jankovič želi, da bi Ljubljana postala športna prestolnica, sam pa je med rednimi obiskovalci tekem v Tivoliju. Na dan tekme All Stars lige NLB so župana Jankoviča sodelujoči igralci in trenerji jadranske lige obiskali na uradnem sprejemu v Mestni hiši. Janković je na sprejemu iz rok Marka Miliča dobil dres All Stars s podpisi vseh igralcev. Ob tej priložnosti je še enkrat poudaril, da se dvorani Tivoli izteka življenjska doba: "Ta dvorana, ki ima sicer legendarno mesto v jugoslovanski košarki, bo v dveh letih končala svojo kariero, saj bomo zgradili novo z 12.000 sedeži." Do sredinega dopoldneva je bilo prodanih polovica vstopnic za četrtkov spektakel, na dan prireditve naj bi jih bilo na prodaj še kakih 1500. Prireditev se bo začela ob 19.30 s kvalifikacijami v metanju trojk in zabijanju. Osrednja tekma večera (med Zahodom in Vzhodom) se bo začela ob 20.00, med prireditvijo pa bodo potekale številne spremljevalne akcije in nagradne igre za gledalce. Goran Dragič zaradi poškodbe ne bo mogel igrati. O udeležencih tekme All Stars smo že poročali. V sredo se je na 17. dnevu slovenske košarke od dresa slovenske reprezentance poslovil Marko Milič.

Marko Milič bo v četrtek zabal Tivoli. © IFP

 
Po petnajstih srečanjih rednega dela jadranske lige pa velja izpostaviti statistično gledano najboljše igralce prvega dela sezone. Najboljši strelec lige je igralec Crvene zvezde Tadija Dragićevič s povprečno 20,9 točke na srečanje oziroma z 293 točkami na štirinajstih tekmah, na katerih je igral. Najbolj natančna strelca sta za zdaj Boris Savović iz Hemofarma (zadel je 75 odstotkov metov iz igre) in Bojan Bakić iz Bodučnosti (njegov odstotek meta za tri je 51,5-odstoten). Najbolj natančen pri prostih metih je slovenski reprezentant, član Hemofarma Goran Jagodnik  – zgrešil je dva od 37 prostih metov. Vladimir Golubović ( Vojvodina ) je najboljši skakalec lige (7,8 skoka na tekmo), Omar Cook (Crvena zvezda) najboljši podajalec (6,6 asistence na srečanje), Slavko Vraneš ( Partizan ) pa na srečanje da po dve blokadi. Dva od košarkarjev slovenskih klubov sta med desetimi najboljšimi strelci: osmi je Robert Troha iz Heliosa (15,1 točke na tekmo) in deseti Marko Milič iz Olimpije (15,0 točke na srečanje). Goran Dragič (Olimpija) je tretji najzanesljivejši strelec iz igre.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.