Šport > Košarka
634 ogledov

Novinec, ki naj bi postal zvezdnik, razočaral

Lonzo Ball
Novinec Los Angeles Lakersov, ki mu napovedujejo veliko kariero, na svoji prvi tekmi v ligi NBA ni navdušil.

Los Angeles Lakers so v severnoameriški košarkarski ligi NBA v Staples Centru gostili mestne tekmece Los Angeles Clippers, ki so vnovič pokazali, katera je zadnja leta najboljša ekipa v mestu angelov. Clippers so namreč prepričljivo slavili zmago s 108:92, čeprav brez Chrisa Paula, ki se je preselil k Houstonu.

Blake Griffin je dosegel 29 točk, DeAndre Jordan pa je k zmagi dodal 14 točk in 24 skokov. Izkazal se je tudi Lou Williams z 12 točkami, Clippers pa so uspešno odigrali prvo tekmo brez zvezdnika Paula, ki je po šestih sezonah poleti izsilil prodajo k Houstonu.

Vse oči so bile pred dvobojem uprte v Lonza Balla, novinca v vrstah jezernikov, ki je bil drugi izbor na naboru lige NBA. Legendarni Magic Johnson je pred sezono Balla označil "za nov obraz, ki bo Los Angeles Lakers popeljal tja, kjer si želimo biti." Ball pa tokrat ni upravičil visokih pričakovanj. Zbral je tri točke, štiri podaje in devet skokov v 29 minutah, čeprav je s tribun zanj bučno navijalo približno 40 prijateljev in članov družine.

goran dragić Zvezdnik Šport "Dragić med najbolj podcenjenimi v NBA."

"Odpihnili so nas, sam nisem dobro igral. Dobro je bilo za začetek, ampak mene zanimajo le zmage, danes pa smo izgubili. Moramo se sestaviti in nadaljevati v boljšem ritmu," je po tekmi dejal novinec, od katerega vsi pričakujejo, da bo že to sezono poživil in prerodil LA Lakers. A 19-letnik je sezono začel živčno in s številnimi napakami, ki pa niso nič nenavadnega za najstnika pod pritiskom, ki na plečih nosi težo 16-kratnih prvakov lige NBA.

Prvi strelec jezernikov je bil Brook Lopez z 20 točkami, Jordan Clarkson jih je dodal 18. "Nisem zadovoljen s tem, kar smo danes ponudili domačim navijačem," je po tekmi priznal domači trener Luke Walton.

stephen curry NBA Šport Šok na premieri nove sezone

Na preostalih tekmah so košarkarji Oklahoma City Thunder doma s 105:84 premagali New York Knicks, novi okrepitvi Paul George in Carmelo Anthony pa sta združila moči z Russellom Westbrookom, skupaj je trojica dosegla kar 71 točk za zmago. "Vsi igramo drug za drugega. Vsem nam je vseeno, kdo zadane, da le zadane. Uživali bomo v družbi drug drugega in to je najpomembnejše," je po temi dejal George.

Westbrook je že začel zbirati trojne dvojčke; tokrat je dosegel 21 točk, 16 podaj in deset skokov, George je končal pri 28 točkah, Anthony pa pri 22. Pri gostih se je z 31 koši najbolj izkazal Kristaps Porzingis, ki je temu dosežku dodal še 12 skokov.

Pred domačimi navijači so zmago slavili tudi Toronto Raptors, ki so s 117:100 ugnali Chicago Bulls. Jonas Valančiunas je vpisal 23 točk in 15 skokov, C.J. Miles je k zmagi dodal 22 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.