Šport > Košarka
710 ogledov

Navijači raztrgali novinca, tako je odgovoril na parketu

magic johnson lonzo ball Magic Johnson in Lonzo Ball.
Branilci naslova so v noči na soboto premagali New Orelans Hornets. V dresu Los Angeles Lakers je blestel novinec Lonzo Ball.

Košarkarji Golden State Warriors so s 128:120 na gostovanju premagali New Orleans Hornets. Novinec v ligi Lonzo Ball se je na svoji drugi tekmi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu spogledoval s trojnim dvojčkom; za Los Angeles Lakers je zbral 29 točk, 11 skokov in devet podaj.

V gosteh je zmagalo moštvo Boston Celtics, s 17 naslovi najuspešnejše v zgodovini NBA, ki je s 102:92 ugnalo Philadelphia 76ers, pa tudi z enim naslovom manj druga ekipa v zgodovini lige Los Angeles Lakers.

Jezerniki so v gosteh premagali Phoenix Suns s 132:130, blestel pa je Ball, ki je na svoji prvi tekmi v NBA sicer v četrtek zbral le tri točke ob porazu svoje ekipe proti Los Angeles Clippers.

Lonzo Ball Šport Novinec, ki naj bi postal zvezdnik, razočaral

"Nismo bili ponosni na to, kar smo storili večer pred tem. Zato samo strnili vrste in se zavezali, da bomo nocoj prikazali drugačen obraz," je dejal Bell, ki je prvo četrtino svoje prve tekme v NBA proti Clippers začel z zgrešenimi prvimi tremi meti iz igre, za povrh je zgrešil še prosta meta ter je s trojko dosegel edine točke.

Drugi izbor lige na junijskem naboru novincev pa je povsem drugačen obraz prikazal na drugem dvoboju, na katerem je zadel 12 od 27 metov iz igre, na koncu pa ga je ena asistenca ločila od trojnega dvojčka. Košarkarji Lakers so v zadnji četrtini vodili že za 12 točk, tri minute in 22 sekund pred koncem pa so se gostje po košu Tysona Chandlerja približali na vsega tri točke (119:122).

Nato je odgovornost prevzel nase sicer neizkušeni Ball in zaključil pet napadov svoje ekipe, tretjega z lepo podajo, prva in zadnja dva v tej seriji pa z meti iz težkih položajev. Domači so tako minuto in pol predzadnjim piskom sirene vodili s 130:122 in v nato kljub tesni končnici zmagali.

Podprvaki ter lanski prvaki Cleveland Cavaliers so v gosteh porazili Milwaukee Bucks s 116:97. LeBron James, igral le na eni pripravljalni tekmi zaradi poškodbe levega gležnja, je bil še na drugi tekmi prvi strelec Clevelanda; tokrat je zbral 24 točk in osem podaj.

Ekipa Miami Heat slovenskega zvezdnika Gorana Dragića bo v noči na nedeljo po slovenskem času gostila Indiano Pacers.

Liga NBA, izidi:

New Orleans Hornets - Golden State Warriors 120:128
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 88:93
Brooklyn Nets - Orlando Magic 126:121
Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 130:132
Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 100:97
Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 109:97
Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 96:114
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 92:102
Washington Wizards - Detroit Pistons 115:111
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 97:116

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.