Šport > Košarka
18 ogledov

Obisk pri Dragiću ni dal odgovora

goran dragić EPA
Vodini možje Košarkarske zveze Slovenije se je vrnilo iz tradicionalnega obiska pri Goranu Dragiću, ki onstran luže navdušuje v dresu svojega novega kluba Miami Heat.

Generalni sekretar Rašo Nesterović in direktor reprezentanc Matej Avanzo sta se pred dnevi vrnila iz ZDA, kjer sta obiskala kapetana slovenske članske reprezentance Gorana Dragića.

"Pogovorili smo se o novi reprezentančni akciji in razrešili določene stvari. Goran je v specifični situaciji, saj pričakuje otroka, poleg tega pa še vedno ne ve, v katerem klubu bo nadaljeval kariero. Takoj, ko se vrne v domovino, se bomo ponovno srečali in se dokončno dogovorili," je pojasnil Nesterović, ki verjame, da lahko Gogi v Miamiju naredi še korak naprej.

matej avanzo radoslav nesterović | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić
"Ekipa je precej bolj organizirana kot Phoenix, tako na igrišču kot izven njega. Vsi vemo, da Pat Riley ničesar ne prepušča naključju. Miami v naslednjih letih ne bo šel v popolno prenovo ekipe, temveč bo samo dodajal igralce, s katerimi bi lahko napadal naslov. Pri Phoenixu bi to trajalo precej dlje."

Nesterović je dodal, da se je slišal tudi z Zoranom Dragićem, ki se je pred dnevi vrnil v Miami in že nestrpno pričakuje novo reprezentančno akcijo. Brata Dragić se bosta lahko reprezentanci priključila šele 35 dni pred pričetkom evropskega prvenstva, saj vodstvo Lige NBA napoveduje visoke kazni, v primeru neupoštevanja pogodbenih določil.

"Pogodba med FIBA in NBA določa, da lahko igralci začnejo s treningi šele pet tednov pred pričetkom tekmovanja. Predstavniki Lige NBA bodo opravili neke vrste inšpekcijo, zato se se smemo igrati z ognjem. Vemo za kako vplivno organizacijo gre in ne smemo poslabšati odnosov," je dodal Avanzo, ki se bo v prihodnjih tednih odpravil na obisk k selektorju Juretu Zdovcu, slednji pa naj bi bil v kontaktu z Benom Udrihom, glede katerega se Nesterović ni želel opredeliti: "Ne odločam o sestavi reprezentance. Dobro vemo, kdo je odgovoren za to in nočem se vmešavati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.