Šport > Košarka
5359 ogledov

Odločitev je padla: jeza v Beogradu, veselje v Novem mestu

liga ABA žoga Reševalni pas/Twitter Prizor z ogrevanja pred tekmo lige ABA.
Predstavniki klubov regionalne košarkarske lige so se sestali in sprejeli ključne odločitve.

Na videokonferenci se je 12 predstavnikov košarkarskih klubov odločilo za konec sezone v ligi ABA. Trije klubi - Partizan, Budućnost in Mornar Bar, so želeli nadalejvati sezono; ostala deveterica - Crvena zvezda, Cedevita Olimpija, Primorska Koper, Krka, Mega Bemax, Cibona, Zadar, FMP Beograd in Igokea; pa je bila za prekinitev tekmovanja.

Prvaka za letošnjo sezono ne bodo razglasili, kar je še dodatno ujezilo vodstvo beograjskega Partizana, sicer vodilnega kluba v ligi ABA ob prekinitvi sezone, poroča B92.

Luka Dončić Končnica Šport Bo Dončić debitiral pod posebnimi pogoji?

Klubi so se dogovorili, da nihče ne bo izpadel, kar je odlična novica za novomeško Krko, ki je bila v krčevitem boju za ohranitev prvoligaškega statusa.

Elitno ligo ABA bodo v naslednji sezoni razširili za dve ekipi, poleg vseh omenjenih bosta igrala še Borac Čačak in Split.

Že pred tem je dokončno odločitev o opustitvi sezoni sprejela Evroliga in zatrdila, da bodo v naslednji sezoni v njej nastopale enake ekipe kot letos. Iz lige ABA je to Crvena zvezda.

"Skupščina je tokrat trajala dolgih sedem ur, bilo pa je polno razprav in diskusij. Klubi so pokazali resnost in rešili veliko pravnih težav, ki so na nek način blokirale delo lige. Tekmovanje je dokončno odpovedano, brez končne uvrstitve za vse klube," je dejal Davor Užbinec, direktor ekipe Cedevita Olimpija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.