Šport > Košarka
2462 ogledov

Odločni Dončić: "Nekateri so nas že odpisali. Toda ..."

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Slovenski zvezdnik je po porazu Dallasa odgovarjal na vprašanja medijev.

Dallas Mavericks so po kolapsu v zadnjih minutah vpisali poraz proti Los Angeles Clippers (126:111). Luka Dončić je dosegel 29 točk, tri skoke in šest asistenc.

luka dončić NBA Šport Hrvat prebolel koronavirus, v generalki razbil Dončića in kolege

Poraz je še toliko bolj boleč, ker obstaja zelo velika verjetnost, da se bosta ekipi srečali v prvem krogu play-offa. Dallas bo namreč osvojil sedmo mesto v zahodni konferenci, medtem ko bodo Clippers najbrž končali na drugem mestu.

Nemoč v odločilnih minutah tekme gotovo ni dober znak za Teličke, čeprav so na tokratnem srečanju pogrešali nekaj igralcev. Številni analitiki so razplet tekme vzeli kot dokaz, da Dallas nima pravih možnosti proti eni najboljših ekip lige. A Dončić se s tem ne strinja.

"Mi smo odlična ekipa, zato bomo vedno imeli možnost. Nekateri so nas odpisali, toda nismo odpisani. Naslednjič jih bomo premagali," je po tekmi zatrdil Ljubljančan.

Na vprašanje, ali je zadovoljen s svojimi individualnimi predstavami v "mehurčku", je bil njegov odgovor kratek. "Naš izkupiček je 1-3. Tako da časa za razmišljanje o individualnih dosežkih ni. Moramo se osredotočiti na končnico."

luka dončić Učinkovitost Šport Tako je Dončić še nadgradil svojo igro

Trener Dallasa Rick Carlisle je kljub porazu pohvalil Dončićevo igro v obrambi. Po besedah Carlisla je Slovenec v tem elementu naredil korak naprej, čeprav je prav njegova obramba pogosto tarča kritik.

"Imel sem veliko prostega časa. Sem spočit, počutim se bolje, tako da je tudi moja obramba dobra," je vse skupaj komentiral Dončić in nato zapustil konferenčno sobo.

Dallas bo do konca rednega dela odigral še štiri tekme. Po vrsti se bo meril z Milwaukee Bucks, Utah Jazz, Portland Trail Blazers in Phoenix Suns. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice