Šport > Košarka
13 ogledov

"Olimpija lahko premaga Barcelono"

Kenny Gregory je dosegel izjemnih 19 točk in 14 skokov. (Foto: Benjamin Kovač) Žurnal24 main
Kenny Gregory, junak tekme v Rimu, je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvega kola Top 16 v Evroligi. Olimpijin Američan je prepričan, da lahko ob polni dvorani zmaji ukanijo tudi Barcelono.

Kenny Gregory, junak številka ena in kasneje razglašen za najkoristnejšega igralca prvega kola Top 16, je po srečanju povedal: "To je bila pravzaprav zelo grda tekma. Še zlasti slabi smo bili oboji v napadu. To je bil dvoboj, kjer sta se morali obe moštvi boriti do konca. Na koncu je odločalo, kdo bo zadel tisti pomemben met. Na našo srečo smo to bili mi."

 

Oglejte si podobe z infarktne tekme v Rimu.

"Barcelona me še ne zanima. Že čez dva dni se moramo pomeriti s Partizanom. Ta nam ne leži. So izjemna ekipa, ki bo tudi zelo motivirana, saj mora zmagati. Proti njim bomo poskušali zaigrati čim bolje, šele nato pa se bomo posvetili Barceloni," je Jure Zdovc želel zajeziti pretirano čustvenost: "Gotovo je taka zmaga dodatna spodbuda za vse nas. A tudi dodaten pritisk. Bomo videli, kako se bomo kosali z njim."

V četrtek v Stožice prihaja slovita Barcelona, ki se je lani povzpela na evroligaški tron. Če jo Olimpija premaga, bo prva v skupini F. "Zelo smo navdušeni nad takim položajem. Igramo z velikimi klubi z izjemno bogato tradicijo. Vendar zdaj igramo že s precejšnjo mero samozavesti. Tudi v prejšnjem delu tekmovanja smo premagovali ekipe, ki jih na papirju nismo bili sposobni ugnati. Proti Barceloni bo lepa priložnost za še en uspeh. Naša dvorana bo zagotovo razprodana, z njeno in energijo gledalcev pa lahko zmagamo," meni Gregory.

V dvajsetih minutah so bile razprodane vse vstopnice. Ste pričakovali, da se bo v Ljubljani dogajalo kaj takšnega? "Ne. Vsekakor ne. Vsaj ne pred sezono. Vem, da so si v Ljubljani že dolgo časa želeli videti vrhunsko košarko. Ta je manjkala vsaj v zadnjih sezonah. Na začetku sezone so si vsi želeli le ogledati novo dvorano, zdaj pa verjamem, da so že spoznali, da je tudi ekipa lahko zelo dobra. Moštvo pravzaprav ni tipično. Smo nekoliko manjši, a se na igrišču vseskozi trudimo, si pomagamo, vse skupaj pa je za zdaj uspešno. Gledalci to znajo ceniti in upam, da nas bodo podpirali še naprej."

 

Goran Jagodnik, ki je zadel dve trojki, je dejal: "Razen Kennyja in Saša smo vsi igrali katastrofalno v napadu. Še enkrat se je dokazalo, da zmaguje obramba. Videlo se je, da imamo še kar nekaj rezerve. Na koncu smo se izvlekli z dvema dobrima obrambama, Kenny pa je zadel proste mete."

Trener Jure Zdovc pa je komentiral: "Igra je bila takšna, kot sem jo pričakoval. Šlo je za prvi dvoboj v Top 16 in bilo je kar nekaj nervoze. Igralcem sem pred dvobojem dejal, da se morajo vesti, kot da so prvi v skupini. Zame so bili prvi, saj bi tisti tekmi proti Panathinaikosu in Valencii lahko tudi dobili. Tako smo se morali tudi vesti. S tem sem jih hotel spodbuditi. V Top 16 šteje vsaka tekma. Sašo nas dobro pozna in odlično nas je zaustavil, nikakor se nismo mogli razigrati. Igrali so čvrsto in agresivno, zato nismo prišli do svoje igre. Na koncu smo z entuziazmom in nekaj obrambami le prišli do zmage. Bili smo tudi pametni v ključnih trenutkih."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.