Šport > Košarka
202 ogledov

Olimpija zlahka prebrodila Krko

Petrol Olimpija dvorana Leon Štukelj KK Petrol Olimpija
Po stavki sodnikov se je vendarle začelo slovensko državno prvenstvo v košarki. V petek sta bili odigrani dve tekmi drugega kola.

Po sporu s sodniki so košarkarji vendarle krenili v novo prvenstveno sezono in že prvi večer je postregel z derbijem med prvaki iz Ljubljane in Novomeščani. A derbi je bil derbi le na papirju, saj so Dolenjci držali korak z ljubljansko ekipo, pri kateri vidno vlogo igrajo predvsem tujci, do izida 6:6, nato pa je sledila serija 16:3 za goste in jasno je bilo, da bosta prvenstveni točki šli v Ljubljano.

V drugi četrtini so Ljubljančani popolnoma zagospodarili na igrišču ter povedli z 32:16 in 43:24. Vprašanje je bilo le še, kakšna bo končna razlika neenakovrednega obračuna. V zadnjem delu je narasla celo čez 20 točk, na koncu je Olimpija zanesljivo slavila (74:96).

V dresu Krke je bil s 14 točkami najbolj učinkovit Maj Kovačević, Paolo Marinelli je dosegel koš manj. Pri Ljubljančanih je 14 točk dosegel Devin Michael Oliver, 13 pa Tylar Ryan Battle. Odločilna pa je bila daljša klop Olimpije, saj je kar šest košarkarjev doseglo dvomestno število košev.

Primorci slavili v Laškem

Košarkarji Zlatoroga so v uvodnem kolu lige Nova KBM na domačem parketu izgubili srečanje proti Sixt Primorski (76:81).

Laščani so bili trdno odločeni, da po sodniških zapletih v zvezi z začetkom tekmovanj, osvojijo prvi točki. Uvodni del je potekal po domačih notah, ki so si kar nekajkrat priigrali devet točk prednosti, a se gostje z Obale niso predali, v drugi četrtini izenačili na 36. točki in celo povedli.

Po menjavi strani je prednost Koprčanov hitro narasla na 10 točk (41:51), a do zadnjega odmora so se gostitelji približali na -3. Gostitelji so nadaljevali z ostrim ritmom in pri 62. točki sta bili ekipi poravnani. A Primorci so hitro spet ušli na +7 in vse do napete končnice vodili. Gostitelji se v zadnjih minutah niso uspeli resno približati, tekmo pa je bržkone odločil Mirko Mulalić, ki je 55 sekund pred koncem zadel trojko za 70:79.

V dresu Laškega je bil z 21 točkami in 9 skoki najbolj učinkovit Urban Durnik, pri zmagovalcih sta po 16 točk dosegla Marjan Čakarun in Shawn King.

Arena Stožice Nova sezona Šport Nesoglasja na stranskem tiru, začenja se ples pod obroči

Liga Nova KBM, 2. kolo:

Krka - Union Olimpija 74:96 (12:22, 21:24, 21:26, 20:24)
Kovačević 14, Marinelli 13, Cinac 12, Fifolt 11; Oliver 14, Battle 13.

Zlatorog - Sixt Primorska 76:81 (23:18, 18:26, 16:16, 19:21)
Durnik 21, Lapornik 16 ; King, Čakarun po 16.

Sobota:
Šentjur - Helios Suns
Hopsi Polzela - Šenčur GGD

Nedelja:
Ilirija - Rogaška

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.