Šport > Košarka
168 ogledov

Olimpiji spodletelo še četrtič v nizu

cedevita olimpija
1/7
Grega Valančič/Sportida
Košarkarji Cedevite Olimpije so v evropskem pokalu v tekmi 4. kroga izgubili s francoskim Nanterrom s 87:93 (21:28, 44:52, 67:71).

Za ljubljansko zasedbo je bila današnja tekma že ena ključnih v sezoni. Čeprav evropski pokal še ni na polovici, bi nov poraz pomenil precejšnje zmanjšanje možnosti za preboj v nadaljevanje, kamor vodijo prva štiri mesta.

Danes so v četrtem evropskem poskusu nazadnje še četrtič ostali praznih rok, čeprav so bili ob koncu tekme blizu, niso pa zmogli odločilnega koraka.

Trije porazi na prejšnjih treh tekmah so se ljubljanski zasedbi zgodili na podoben način, ko so vodili, tudi za več kot deset točk, prednosti niso znali zadržati oziroma so imeli mrk v odločilnih minutah dvobojev.

Nanterre je imel pred tekmo nekoliko boljše izhodišče z eno zmago, majhno prednost z začetka prve četrtine pa je ob nešportni osebni napaki Maika Zirbesa tik pred koncem spremenil v +7.

Domača zasedba ni bila posebej prepričljiva niti v drugi četrtini, toda relativno blizu jo je držal Ryan Boatright s tremi trojkami. A napake in prepišna obramba (52 točk Francozov do polčasa) so onemogočile kaj več kot -8 ob polčasu.

Nadaljevanje je bilo vendarle boljše, domači pa so počasi zmanjševali zaostanek. V 29. minuti je bilo celo že samo -2 (64:66) po novi trojki Marka Simonovića (na koncu jih je zbral pet) in košu Boatrighta.

V zadnji četrtini so Ljubljančani lovili tekmece, jih ujeli (79:79) in nato za trenutek prišli še do vodstva; a prednosti 85:82 po košu Mikalea Hopkinsa niso znali zadržati.

V odločilnih trenutkih so delali napake, izgubljali žoge, za nameček jih je iz tira vrgel še sodniški kriterij, ko je v zadnji minuti kapetan Jaka Blažič dobil nešportno osebno napako. Gostje so to hladnokrvno izkoristili ter si priigrali tesno zmago.

Kljub 21 točkam Simonovića in 19 Codija Miller-McIntyreja so bili domači prekratki, 16 jih je dodal še Boatright. Nerešljiva uganka pa je bil pri gostih Dallas Moore s 25 točkami.

Naslednjo tekmo bodo Ljubljančani igrali v torek v Badaloni pri Joventutu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.