Šport > Košarka
1826 ogledov

Tvorec slovenske košarkarske pravljice s spektakularno izključitvijo

Igor Kokoškov Epa
Sodniki niso imeli milosti do aktualnega evropskega prvaka. Na derbiju Evrolige je bil izključen še pred koncem prvega polčasa.

Tvorec največje slovenske košarkarske pravljice, ki je Slovenijo popeljal do naslova evropskih prvakov, Igor Kokoškov, velja za enega bolj mirnih in sproščenih trenerjev v košarkarskem svetu.

A sumljive sodniške odločitve lahko iz ritma vržejo celo takšno košarkarsko eminenco, kot je izjemni srbski trener.

Priča zanimivemu dogodku smo namreč bili na evroligaški tekmi med Kokoškovim Fenerbahčejem ter grškim Panathinaikosom.

Grški velikan je tekmo dobil z rezultatom 82:68, klub iz Istanbula pa je moral celotni drugi polčas odigrati brez svojega trenerja.

Igor Kokoškov | Avtor: Epa Epa

Slednji si je namreč že tekom druge četrtine prislužil še svojo drugo tehnično napako, kar je hkrati pomenilo tudi izključitev iz tekme.

Po vrsti milo rečenih čudnih sodniških odločitev je Kokoškovu namreč dokončno prekipelo, tako da je enemu izmed sodnikov zabrusil: "Pa piskaj ta j***ni prekršek!"

Kokoškov tekom svoje kariere ni doživel mnogo odločitev, tako da si bo tekmo s Panathinaikosom ter sodniško trojico Boris Rižik-Carlos Peruga-Amit Balak še predobro zapomnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice