Šport > Košarka
2 ogledov

Poraz za slovo od Tivolija

Matt Walsh si želi ostati v Olimpiji. (Foto: Boštjan Tacol)
1/48
Žurnal24 main
Olimpija je na zadnji evroligaški tekmi v Tivoliju s 77:80 izgubila proti CSKA. Po zaostanku za 10 v prvi četrtini so v nadaljevanju zaigrali bolje in redni del sklenili z 62:62. Poraženi so bili v podaljšku.

Tekst: 1412
Dejansko je izgledalo, kot da bi se zmage ustrašili, imeli smo jo v svojih rokah.
Jure Zdovc

Po skoraj 45 letih dvorana Tivoli ni več hram slovenske košarke. Včeraj so namreč košarkarji Olimpije odigrali zadnji evropski dvoboj pod Rožnikom. Na žalost številnih navijačev se zmaji od stare hale poslavljajo s porazom v podaljšku proti ruskemu CSKA (77:80).


Izpustili dobljeno

To je bil že osmi poraz na devetih tekmah te evroligaške sezone. Po neuspešnih predstavah v zadnjih nekaj letih se zato marsikomu poraja vprašanje, če bodo ljubljanski košarkarji v prihodnosti sploh uspeli napolniti več kot 12.000 sedežev veliko dvorano v Stožicah.

 

Tudi tokrat so izbranci Jureta Zdovca nekoliko slabše krenili v tekmo, a so se ob koncu prve četrtine uspeli približati evropskemu podprvaku. Od tu dalje so gledalci dolgo spremljali izenačen dvoboj, zmaji pa so si prvo večjo prednost priigrali v zadnjih minutah tretje četrtine (49:38). Moskovčani so nato vseskozi lovili gostitelje, 23 sekund pred koncem pa je s trojko izenačil Trajan Langdon (62:62). Olimpija je imela cel napad, a je Sašo Ožbolt zgrešil zadnji met v rednem delu tekme. V podaljšku so bili uspešnejši gostje.

 

Pri Ljubljančanih je bil strelsko spet najbolj uspešen Matt Walsh, ki je zbral 18 točk, pet manj pa jih je dosegel Sani Bečirović. "Žal mi je, da smo izgubili zadnjo evroligaško tekmo, ki jo je v tej dvorani odigrala Olimpija. Naredili smo nekaj preveč napak in zgrešili nekaj lahkih metov. Res škoda," je takoj po tekmi povedal Gašper Vidmar.


"Sami ste videli tekmo. Dejansko je izgledalo, kot da bi se zmage ustrašili, imeli smo jo v svojih rokah. Normalno ni bilo za pričakovati, da bi nas CSKA "izšamaral" levo in desno, a imeli smo vse možnosti, da jih dobimo. Mogoče je bil tisti Gašperjev (Vidmarjev, op. p.) zicer prelomen ... V košarki so pač pomembni detajli. CSKA je na koncu slavil zaradi individualne kvalitete teh igralcev, ki jih imajo - tu mislim predvsem na Langdona in Holdna. Škoda, škoda ... Ta dvorana nam ni prinesla veliko sreče. Vseeno so fantje danes prikazali veliko borbenost, na začetku pa so bili malo v krču, imeli so tremo. Toda odločili so detajli - stavili smo na regularni del z manjšim številom igralcev v rotaciji v drugem polčasu. Bi pa rekel da so se določeni igralci enostavno ustrašili zmage," je po tekmi sklenil trener Zdovc.

 

Evroliga, 9. kolo, skupina C:


Union Olimpija : CSKA Moskva 77:80
Walsh 18, Bečirović 13, Vidmar 10; Langdon 21, Holden 19

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.