Šport > Košarka
7 ogledov

Povratek Jamesa, poškodba Forda

Toronto je zmagal, a se je poškodoval prvi organizator njihove igre T. J. Ford. Žurnal24 main
V torek zvečer v ligi NBA: Rašo Nesterovič je s Torontom zmagal, a izgubil prvega organizatorja igre T. J. Forda. Boštjan Nachbar je z New Jerseyem izgubil. Na parket se je vrnil LeBron James.
 

Liga NBA

Washington : Minnesota 102:88
Atlanta : Toronto 88:100
Cleveland : Indiana 118:105
New Jersey : LA Clippers 82:91
Memphis : Detroit 101:113
Chicago : Seattle 123:96
Utah : Portland 89:97
Golden State : San Antonio 96:84

V East Rutherfordu je prevladala moč pod košem. Los Angeles Clippersi so premagali New Jersey Netse z rezultatom 91:82. Najboljša strelca zmagovalcev pa centra Chris Kaman in Tim Thomas vsak s po 18 točkami. To je prva zmaga Clippersov v East Rutherfordu po januarju 1998. Prvi strelec Mrežic je bil njihov letos najučinkovitejši igralec Richard Jefferson , a je z 21 točkami zaostal za svojim povprečjem 25 točk na tekmo, zadel je 6 od svojih 21 metov. Odstotek meta celotne ekipe New Jerseya je bil zelo slab, zgolj 31 odstoten, v zadnji četrtini so zadeli pet od 25 metov iz igre. To je njihov osmi poraz na zadnjih devetim srečanjih v domači dvorani. Boštjan Nachbar je igral dobrih 18 minut, dosegel devet točk ter imel štiri skoke in dve podaji.

Povratek LeBrona Jamesa © Reuters

 
Rezultatsko uspešnejši od Nachbarja je bil drugi Slovenec, ki je v torek stopil na parket: Rašo Nesterovič . S Toronto Raptorsi je slavil v Atlanti pri Hawksih s 100:88. Rašo je igral 25 minut, zdel en sam koš, a imel šest skokov. A veselja v taboru edine kanadske ekipe v ligi NBA ob zmagi ni bilo veliko, saj se je v zadnji četrtini resneje poškodoval njihov prvi organizator igre T. J. Ford , s 26 točkami in osmimi asistencami je sicer bil prvi igralec srečanja. V protinapadu ga je grobo z udarcem v glavo zaustavil novinec v dresu Atlante Al Horford , Ford je z vso silo padel na tla in udaril z glavo in hrbtom ob parket, bil je pri zavesti, a ni se premikal in so ga z nosili odnesli iz dvorane. Že v drugi četrtini je srečanje predčasno zaradi težav z zapestjem končal Jason Kapono , še dobro, da se je pred dnevi v ekipo Toronta vrnil Chris Bosh , tokrat je imel 20 točk in 13 skokov. Bosh je bil po srečanju pretresen zaradi Fordovega padca: "Ko se je le začel premikati, mi je odleglo. Prej se mi je kar obračalo, saj poznamo njegovo situacijo. Bil je pri zavesti. Prepričan sem, da je čutil bolečine v rokah in nogah. Upam, da je z njim vse okej." Sezono 2004/05 je Ford izpustil zaradi operacije na vratu. Predstavnik za javnost kanadskega moštva je sporočil, da je Ford na nosilih lahko premikal spodnje in zgornje okončine, natančnejši pregledi v bolnišnici pa bodo razkrili pravo naravo poškodbe.

Cleveland je pozdravil povratek LeBrona Jamesa in z njegovo pomočjo so Caveliersi premagali Indiano Pacers s 118:105 ter prekinili niz šestih zaporednih porazov. Najboljši strelec sezone je začel na klopi, v 22 minutah na parketu pa je dosegel 17 točk. S 118 točkami so Cavsi dosegli strelski rekord sezone, tudi 55 odstotni met iz igre je njihov letos najuspešnejši. Prvi strelec Clevelanda je bil še en povratnik po poškodbi Larry Hughes , ki je v vsega 26 minutah zbral za to sezono zanj rekordnih 36 točk. Najboljši strelec Indiane je bil s 23 točkami Mike Dunleavy .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.